От х:

Днес в x:

Световно известна примабалерина учи димитровградските танцьори на балет

Примабалерината Диляна Никифорова /в ляво/ води майсторски клас в димитровград днес

Примабалерината на Националната опера и балет Диляна Никифорова, която е в Димитровград от четвъртък води днес майсторски клас по класически балет, модерн и джаз. Уроците се проведоха в репитиционната зала на балетен център Галаксико, а в ролята на обучаващи влезнаха танцьорите от димитровградската школа. Младите таланти от Димитровград попиваха с интерес показаното от прима балерината, а залата бе пълна до краен предел.

Вчера талантливата балерина води майсторски клас за хореографи в рамките на организирания тук танцов семинар. Довечера залата на Общинския театър "Апостол Карамитев" ще се превърне в място за церемонията "Хореограф на годината".

40 хореографи от цялата страна и двойно повече танцьори са в Димитровград, за да участват в мероприятието на Българската спортна танцова федерация.


Мероприятие от този ранг за пръв път се организира извън столицата, а заслуга за това има хореографът на балетна школа “Галаксико” Тихомир Митев. Благодарение на него тук е Диляна Никифорова, заедно с премиер- солиста Росен Канев. Довечера двамата ще зарадват димитровградската публика със своите изпълнения на сцената на театъра.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Примата на националната опера и балет даваше и много практически съвети

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини