От х:

Днес в x:

Кмет обиден на Кольо Дъската, иска 7 бона

Съденият от кмета Никола Димитров

Кметът на село Градина Бальо Балев ще съди Никола Танев Димитров за обида. Искът му е за 7 хиляди. Осем години Тодоров е бил негов верен съратник. Подкрепял го е независимо от партията, която го е издигала –БСП, СДС, ССД... От Нова година насам нещата между тях се променили. Кольо Дъската, както е известен Димитров, останал твърдо зад решенията на партия „Атака“ и оттеглил подкрепата си за настоящия кмет. Оттогава Балев започнал да му търси цаката. „Намерил е двама „свидетели“, които твърдят, че съм казал, че е откраднал от парите за църквата. Д-р Апостолова му издала медицинско, че заради мен е получил сърцебиене. И подал иск за 7 хиляди лева. Откъде у мен толкова пари?“, чуди се Кольо.

Според Илия Ганчев не е нужно Кольо да казва, че кметът е откраднал. Бальо Балев не е изпълнил нищо от предизборните обещания и това се вижда и се знае от всички. Въпреки, че е обещал канализация в селото – още я няма. И гората на хората не е върната. И да не продава земя е обещавал - на предизборния му плакат го е пишело.

А според Трендафил Трендафилов – председател на местната „Атака“, Никола Димитров сега тегли, защото 8 години е подкрепял човек, който не го е заслужавал.

Очевидно е, че този иск е незаслужен и 7 хиляди лева едва ли са адекватно наказание. По-скоро това е начин да се съберат пари за изборната кампания, смятат познатите на Никола.

Parvomai.net не успя да се свърже с кмета на Градина Бальо Балев, за да вземе мнението му по казуса с обидата, но изразява готовност да публикува позицията му, ако той пожелае.

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини