От х:

Днес в x:

Бесен арендатор погна бракониери, плени БМВ

БМВ-то бе с претъпкан с мрежи и риба багажник

Арендаторът на язовира в Конуш Росен Николов подгони рано тази сутрин банда бракониери които тарашели язовира му с мрежи. Тримата млади мъже тъкмо товарели улова в колата си, когато били видени от Росен. „За 4-ти или 5-ти ти път ги засичам. Събориха ми 1 километър бодлива тел“, каза той. Този път чашата преляла. С ортака си скочили в своята Лада Нива и ги подгонили. На 2 км от селото в посока Хасково им засекли пътя. „Удариха спирачките и хукнаха като зайци през нивите“ обясниха доволните преследвачи. Те хукнали след тях като предвидливо срязали едната гума, за да не може някой от тройката да се върне и подкара колата. Накрая се отказали от гонитбата и се върнали да огледат "улова си". В плененото БМВ били открити близо 400 метра хрилна мрежа заедно с рибата в нея-около 100 кг шаран, толстолоб и каракуда.

Според пристигналият на място екип на ИАРА, БМВ-то с хасковска регистрация, е забелязвано при извършване на нерегламентиран риболов и край яз. Тракиец. Самоличността на пътуващите в него също не остана тайна. При бързото бягство, те зарязали дори личните си документи. От тях е видно, че става дума за 2-ма хасковлии и един от кърджалийското село Кирково. Най-възрастен е бил Стоян Стоянов на 42 години, а най-млад 22 годишния Димитър Чакъров. Арендаторът потвърди че това са лицата които е забелязвал многократно край язовира си, но пристигналата на място полиция обяви че не може да се направи категорична връзка между личните документи и извършителите, докато последните не бъдат открити. Не стана съвсем ясно защо бракониерите биха носили чужди лични документи.

„Заради тях сложих 1 200 метра бодлива тел“ обясни арендаторът. Той не допускал в язовира си дори и рибари срещу заплащане. Рибата била само за продан на магазини.

Г.Христов

В мрежите бе уловено шаран толстолоб и каракуда

Бракониерите тарашели язовира с лодка с весла
Арендаторът Росен Николов/най-близо/ каза че засича бандата вече за 5-ти път
В паниката бракониерите зарязали личните си документи
Първата работа на следствената група бе да забрани снимките и откаже информация

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини