От х:

Днес в x:

В градския транспорт - топло, уютно и празно

Всичко в автобусите е наред, убедиха се дааджии

Хасковският градски транспорт е в задоволително състояние. Автобусите са технически изправни, със зимни гуми, от ауспусите не се отделя повече дим от допустимото, а в колите е топло.

Това са заключенията на хасковските инспектори от ДАА/ държавна автоинспекция/, които днес проверяват градският транспорт по повод стартиралата национална кампания. В нея се проверява изрядността на документите и техническата обезпеченост на средствата за градски транспорт-тролеи, трамваи и автобуси.

От началото на инспекцията са проверени 822 автобуса и 200 тролейбуса. Съставени са 5 акта-3 в Сафия и по един в Пловдив и Стара Загора. Хасково няма начин да се присъедини към тая статистика.

В Хасково има 6 автобусни линии-4 на фирма „Златно Руно“, 2 на „Тракия Бус“. В ход са автобуси с номера 1,2,3,4, 5, 13-ти, който пътува и за село Клокотница, 12-ти номер-пътуващ и за Въгларово и 11-ти номер-за Стамболийски.

Във всеки от тях температурата е поне 22 градуса, седалките са с нови тапицерии, вентилацията е добра, убедиха се репортери. Обаче е празно. Средно на курс качваме по 7-8 човека, до 10, уточни една от кондукторките в автобус на „Златно Руно“. Цената на билетите за автобусите е 1 лв, на тролеите-60 ст.

Г. Христов

Инспекторите търсиха и под вола теле
Провериха и гумите
И повториха упражнението няколко пъти, но всичко бе точно
В чистите салони обаче нямаше пътници
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини