От х:

Днес в x:

Обеците и пломбите предизвикват мускулни спазми

Хората могат с години да се измъчват от спазми и болки на мускулите, без да подозират, че бързо ще се оправят, ако свалят обеците си или пък си сменят пломбите на зъбите, съобщи в. "Дейли мейл", като се позова на група британски медици-хиропрактици, които не използват медикаменти за лечение.

Изследвайки много пациенти, хиропрактиците са установили, че в редица от случаите болките могат да бъдат предизвикани от парчета метал, които дори само се допират до кожата.

Според експертите нервната система, която автоматично се опитва да "спаси" частите на тялото, попаднали в зоната на "опасен контакт" с метала, задейства най-близките мускули.

Те, на свой ред, предизвикват верижна реакция и след време се появяват спазми и болка. Най-тъжното е, че човек не може да намери причината и изпада в депресия, като вижда, че нищо не е в състояние да му помогне. Добра новина е, че сега това може лесно да стане.

Достатъчна е смяна на пломбите или сваляне на обеците. Британският лекар Саймън Кинг - един от 250-те, които прибягват към този метод на лечение, разказва как е стигнал до идеята за метала като "провокатор" на болката.

Той се опитвал да разбере защо някои хора се възстановяват бързо след сериозни травми и рани, а други не.

Наблюдение показало, че вторите носят метални предмети. Кинг твърди, че обеците провокират най-вече болка в шията и в зъбите. А украшения като гривни и часовници могат да доведат до появата на артрит.

Изводите на специалиста се възприемат и от привържениците на традиционната медицина. Те са на мнение, че в теорията на Кинг има рационално зърно.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини