От х:

Днес в x:

Кметовете натискат кабинета за парите по правителствената програма

Националното сдружение на общините иска да ревизира правителственото решение, с което бяха разпределени близо 500 млн.лв. на общините по програмата „ Растеж и развитие на регионите“.

Решението е взето на среща на УС на НСОРБ вчера в столицата и ще бъде оформено в нарочна декларация, съобщи кметът на Димитровград и член на Управителния съвет Иво Димов.

Окончателният текст на документа ще стане ясен утре, но като цяло декларацията ще съдържа искане за предоставяне от министъра на икономиката Петър Чобанов на пълния списък на всички депозирани проекти. Освен това кметовете настояват да разберат какви са били критериите за точкуването и крайното оценяване на разработките, както и мотивите за отхвърлените.

В декларацията общините ще настояват и за спешна среща с министър -председателя Пламен Орешарски, както и с финансовия министър Петър Чобанов, която да е преди поредното заседание на МС на 26 февруари.

След срещата общинските управници тепърва ще умуват следващите си постъпки- дали ще поискат пълно анулиране на списъка с одобрените проекти, преразпределение на парите по общини или ще настояват за осигуряване на допълнително държавно финансиране.

Заради скандала около разпределението на парите кметовете се канят да подадат и колективен иск пред ВАС за обжалване на акта на МС, тъй като в него имало административни пропуски.

 

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини