От х:

Днес в x:

Деца: Да сме добри, означава да не бягаме от час

100 начина да бъдеш добри

Има поне 100 начина да бъдем добри, констатираха ученици от хасковското основно училище „Христо Смирненски“. Един от най-важните е да не бягаме от училище, заключиха 4-класници от най многобройното хасковско школо. Ученици от 4-ти до 7-ми клас участваха в проект по повод международната седмица за ненасилието в училище, която стартира от днес. „Смирненци“ обаче си работят още от 2011-та година по проект за превенция на насилието в училище по програма „Коменски“ на Европейската комисия.

Цели 99 оригинални начина да бъде добри измислиха учениците. Формулите на доброто бяха старателно изписани на огромно табло поставено във фоайето на „Смирненски“. Последната препоръка в топ 100, дойде от Виктор Русев от 4-ти клас, който просто написа, че трябва да се спазват горепосочените начини.

Да бъдат верни приятели, да не обиждат и нараняват, да си помагат, предложиха учениците. И обещаха сами да следват предписанията си.

Седмицата "НЕ на на тормоза в училище"  е английска инициатива, която стартира през 2004 г. и понастоящем в нея се включват 12 млн. ученици от целия свят. Тя се провежда за първи път у нас и се очаква да се масовизира и стане традиция. 

Г.Христов

Списъкът се допълваше непрекъснато
"Аз съм добра"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини