От х:

Днес в x:

Нелагалната цигарена фабрика в Ръжево Конаре имала тунел за бягство

Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста 11-те задържани на 4 юли 2019 г. за участие в организирана престъпна група за нелегално производство на цигари в Пловдивско в най-голямата разкривана до момента незаконна фабрика.

Второинстанционният съд потвърди изцяло определението на Специлизирания наказаделен съд от 7 юли, с което на трима българи, седем украинци и един молдовец бе наложена най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, а един бе оставен без мярка заради недостатъчно събрани доказателства за участието му в престъпната дейност.

Групата бе неутрализирана на 4 юли 2019 г. при координирани съвместни действия на Специализираната прокуратура, ГДБОП, ДАНС и Агенция „Митници“.

Разкрити бяха цех за заготовка на тютюн в района на село Ръжево Конаре с капацитет за обработване до 2 тона тютюн на час и фабрика за на цигари в землището на село Труд с възможности да произвежда на една поточна линия по над 200 стека на час (освен действащата поточна линия във фабриката, е била в процес на подготовка и втора).

В производственото хале бяха намерени и иззети произведени на място цигари от марките Muratti и Royal с високо качество и надписи на гръцки за близо 2,4 млн. лева. Задържан бе и тир, натоварен с нелегални цигари за над 3 млн. лева.

Събраните доказателства сочат, че цикълът на производство в цеховете е бил затворен. Работниците не са напускали сградите, осигурени са им били помещения за почивка, а в Ръжево Ронаре – и тунел за бягство и укриване при необходимост. Халето на фабриката е било с шумоизолиращи панели, мощен генератор е осигуравал ток за производството, за да не бъде регистриран голям разход на енергия.

Определението на Апелативния специализиран наказателен съд по мерките за неотклонение на участниците в групата е окончателно и не подлежи на обжалване.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини