От х:

Днес в x:

Урок по вероучение в храма на Мандра на Света Марина

    Послания за доброто и за чесността. За поредна година с благи думи отец Никола събра децата от село Мандра в деня на Света Марина в местния храм. Отчето следва традицията на този ден да служи в църквата и да събира за урок по вероучение децата, които по това време на годината идват от близки и далечни градове на страната за лятната ваканция при баба и дядо.

    Преди седмица на Света Неделя в селото отпразнуваха храмовия празник, но в Мандра тачат много и светицата, почитана на днешния ден от църквата- Света Марина. Тя е покровителка на водата и здравето. На името на светицата край Мандра има параклис, но пътят е доста труден вече за по-възрастните и затова хората решили да се събират в нейна чест, в големия двор на църквата си.

    В храма на Мандра днес отец Никола отслужи и литургия и водосвет.  А в огромния черковен двор се събраха местните хора на сладка раздумка и за курбана, който тази година е постен.


     Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      76
      769870908
      1 -4
      23:30, 17 юли 2019
      Кви Християни , кви 5 лева ? ..... За Великден всичките Мутри и Бейове , начело с Боци Маймуната стискат едни свеши дебели като магарешки курове
      ......
      а Църковните Дворове и около църквите обрасло с храсталак и трева като ташаците на Хасковско Заптие :))
    Последни новини