От х:

Днес в x:

Ще връчат седмите бизнес награди на КРИБ в Хасково

Седмата официална церемония за връчване на наградите-грамоти на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) – Хасково – „Гласът на българския бизнес“ за „Социално отговорна компания – партньор на община“ за изтеклата 2018 г. в област Хасково ще се проведе на 16 юли. Мястото е залата на Областна администрация. Тази година ще бъдат наградени 11 фирми, а отделно ще бъдат връчени и 6 специални награди. Началото на тазгодишната церемония ще бъде от 12:00 ч. това съобщи председателя на КРИБ – Хасково Стефан Димитров.

По време на събитието ще бъдат отличени социално отговорните компании от региона – тези, които работят успешно и паралелно с това отстояват високи морални ценности в полза на обществото, като не се страхуват да поемат ангажимента да го правят и занапред. Една от главните цели на церемонията, която вече се превърна в барометър за икономическото развитие на региона, е да се даде актуална информация за възможностите за развитие на икономиката в област Хасково, за това как да се подобри пазара на труда и как да се привлекат младите хора, допълни председателят на КРИБ. В тази връзка той уточни, че тази година в церемонията по връчване на наградите за „Социално отговорна компания – партньор на община“ своето участие като гост-лектори са потвърдили: Светла Костадинова – изпълнителен директор на Институт за пазарна икономика; Николай Вълканов – управител на „Интели Агро“; Георги Харизанов – Институт за дясна политика; Радослав Тенев – Изпълнителен директор „Индустриална зона Загоре“ АД; Марина Стефанова – Глобален договор на ООН. Ще присъстват още представители на образователни държавни институции и др. Сред официалните гости ще бъдат Марияна Николова – заместник министър-председател по икономическата и демографската политика, проф. Николай Вълканов – зам. -председател КРИБ, проф. Христина Янчева – ректор на Аграрен университет – Пловдив и др.

Статутът на церемонията предоставя на общините от областта възможността да отличат заслужилите компании. И поради тази причина Стефан Димитров изрази своята надежда, че тази година всички общини ще изпълнят ангажимента си към бизнеса да номинират компании с принос в областта на корпоративната социална отговорност, защото в противен случай ги лишават от признанието, което заслужават. А това е пътят, по който фирмите губят вяра в институциите.

Не смятам, че бизнесът трябва да стои в сянка. Напротив, всяка добра инициатива трябва да се вади на показ, за да имат стимул и други компании да последват техния пример. Затова се надявам, че тази година всичките единадесет общини от област Хасково да предоставят своите номинации – коментира Стефан Димитров.

По традиция на церемонията ще участват водещи икономисти и експерти, които ще направят анализ и ще дадат актуална информация за икономическото състояние на региона и възможностите за развитие на бизнеса.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Дя
    Дядо йоцо
    9 -1
    16:08, 9 юли 2019
    Тия всичките на снимката са богати и задоволени от всякъде и раздават награди Пълна пародия на общество
    • Аа
      ааа
      11 0
      16:21, 9 юли 2019
      Не раздават, а си раздават награди.
  • 2
    Pr
    prix
    6 0
    18:39, 9 юли 2019
    Мафията раздава награди, докъде я докарахме.
  • 3
    Ди
    Димов
    7 0
    19:57, 9 юли 2019
    Хасковските бизнесмени са едни от най-големите кожодери в България. Вижте какви смешни коледни от по 20, 30 или 50 лв дават. Алчни до небесата. Ако дойде нов 9 септември как да не ги трепиш. 500 лв заплата и 20 лв коледни.
  • 4
    87
    87698709
    1 -1
    02:13, 10 юли 2019
    За последните 5 години на Територията на Хасковска Област са добити 10 тона злато + незнайно колко тонове цветни метали от Рудник Чала , край Минералните бани , на Частната компания Горубсо Кърджали.
    ....
    Само ! стойността на добитото злато по днешни цени е 10 0000 кг х 47 200 долара = 472 000 000 долара. Около 770 000 000 лева ... около 770 милиона лева.
    ......
    За това Мутrите са платили общо Държавни такси от 7 700 000 лева.
    Останалите 762 000 000 милиона лева са им печалбата .
    ......
    Гяурлар по вода Ходят , Жадни стоят :)))
  • 5
    Ха
    Хасковлията
    1 -1
    08:51, 10 юли 2019
    Много си компетентен - явно си във схемата! Но и явно си страхлива мишка,която само църка зад клавиатурата-анонимно разбира се.
    Забелязва се, че си информиран по абсолютно всички въпроси от живота на града- логично е ,да си общински служител.
    Та, я кажи сега , от кои си - от ГРОБарите,или от хората на Узунджовският хайдук?
Последни новини