От х:

Днес в x:

Отрязаха опасно дърво по спешност след обаждане на тел 112

    Изгнило дърво, застрашаващо живущите на улица „13-ти март“ в Хасково беше отрязано по спешност от служителите на Общинското предприятие „Екопрогрес“.

    Хората минавали със страх по тротоара край номер 11  дни наред, защото при по-силен вятъра чували как изгнилото отвътре дърво пукало.

    Принудихме се да сигнализираме на спешния телефон 112, защото при силния вятър във вторник вечерта корените на дървото започнаха да излизат изпод плочките и го виждахме как се накланя, обясниха хората от улицата.

    Сигналът е подаден снощи около 18 часа. Този път историята обаче е с добър край и показва, че все пак институциите могат и да реагират адекватно и на време, а не, както често се случва, мерки да се взимат след фатален инцидент.

    Малко след обаждането на 112 в сряда вечерта, пристига екип на пожарната, който оградил със сигнална лента опасното дърво.

    Тази сутрин около 8.30 часа на мястото работа са започнали аварийните групи от „Екопрогрес“, които са отрязали растението от дъно.

    "Дори не очаквахме, че толкова бързо ще бъде решен проблемът и ще бъде свършена работата по обезопасяване на района и отстраняване на  дърво, но трябва да се признае, че в този случай, като граждани сме удовлетворени от реакцията на службите“, коментираха хората от улицата.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ан
      антимишок
      9 0
      15:36, 27 юни 2019
      Да живеят Иварийните групи на "Екопрогрес"!!!!!
    • 2
      Ne
      nelicha
      16 -1
      19:47, 27 юни 2019
      Да някои дървета са наистина опасни и трябва да бъдат отсечени, но на мястого винаги остава дънера. Да напомня за предизвестенета ***** ** едно дърво. Според мен на същото място трябва да се засади младо дравче. Защото след, като се сече и не се въстановява.Един ден града ще остане без дървета, а те са най хубавото нещо в нашия град.
    • 3
      Ба
      Бай Коста папагала
      8 -3
      21:12, 27 юни 2019
      Абе Нелиша най ценното нещо в града е кв Република с неговите обитателитам дървета отдавна няма щото се използвт пълноценно
    Последни новини