От х:

Днес в x:

Турчин спипан с нелегални 210 000 лева на пункта „Капитан Андреево“

Недекларирани 110 000 евро откриха митническите служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“. Контрабандната валута с левова равностойност над 210 000 лева е била укрита на дъното на чанта за документи.

Колата с турска регистрация е пристигнала на МП Капитан Андреево на 24 юни, на трасе за входящи леки автомобили от Турция за България.

Въпреки че водачът, който пътувал сам, не декларирал ценности или акцизни стоки, влизащият в страната автомобил е отклонен за митническа проверка.

На дъното на чанта за документи, укрити в две отделения, покрити с празни бели листове, пачки с евро в купюри от 50 и 100 евро. Откритите общо 110 000 евро с левовата равностойност на 215 141 лева са задържани. По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура Свиленград.

От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали недекларирана валута в левовата равностойност на над 1 милион лева.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ня
    Някой
    4 -4
    14:16, 26 юни 2019
    Браво на митничарите! Само така, прибирайте им парите!
  • 2
    Ха
    Хаской.нейт
    1 -2
    15:20, 26 юни 2019
    Браво на редакторите за заглавието на "новината".
  • 3
    Сб
    сбъркана политика
    5 -2
    16:40, 26 юни 2019
    По- добре в България да влизат пари вместо стока. Така се съживява икономиката щото с тези пари се купуват произведени в България стоки и нараства брутния вътрешен продукт. А големите вериги хипермаркети вкарват боклуци под формата на стока и изнасят паричките на бедните българи като така убиват родното производство. Затова се храним с ГМО и носим менте дрехи и обувки и караме таралясниците дето европейците изхвърлят на боклука, тази практика ще продължава докато в един ден изчезнем от картата на света. Тъпа сбъркана политика.
Последни новини