От х:

Днес в x:

Нов тип слънчеви зарядни станции зареждат електромобила за 15 минути

Изображение 1 от 3

    В Дания представиха първата революционна зарядна станция, създадена от архитектурното бюро COBE и енергийния гигант E.On. Подготвя се изграждането на верига от модулни и автономни станции от същия тип. Дизайнът на станциите е много оригинален.

    Проектът на тази скоростна зарядна станция от съвсем нов тип е представен от архитектурното бюро COBE, а първата станция е изградена до едно от шосетата на датската Федерация. Уеб изданието Electrive съобщи, че новата станция разполага с колонки на АВВ с мощност до 150 KW, но е предвиден лесен ъпгрейд до 350 KW. Електромобилите, съвместими с тази мощност, могат да заредят акумулаторните си блокове за около 15 минути.

    Основата на конструкцията е съставена от дървени вертикални модули с железобетонна сърцевина, а всичко останало е направено от екологични материали. Слънчевите панели са поставени отгоре. Станцията е изцяло модулна и е възможно изграждането на станции с най-различен размери и конфигурации.

    Интересно е, че всички тези станции задължително ще имат зелена зона, в която изчакването за зареждането на батериите е много по-приятно от миришещите на бензин и масла бензиностанции.

    Не се съобщават параметрите на слънчевите панели, както и на използваните акумулаторни батерии за натрупване на генерирането от Слънцето енергия.

    E.On възнамерява да изгради мрежа от няколко десетки подобни зарядни станции на територията на Дания, Швеция и Норвегия.

    Източник: kaldata.com

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини