От х:

Днес в x:

Издирват алигатор с нож в главата, 1000 долара награда

Изображение 1 от 2

    Жена засне алигатор със стърчащ от главата му нож в езеро Шугър Ланд, Тексас, съобщава Fox News.

    Ерин Уивър срещнала хищника по време на сутрешна разходка по брега на езерото. Той се държал така, сякаш големият нож в челото му не му причинява дискомфорт. Жената снимала необичайната гледка и публикувала във Facebook. Съдейки по коментарите, и други жители на града са срещали алигатора с нож в главата. Мнозина се тревожели за здравето му.

    След съобщенията в пресата за раненото животно, департаментът за дивата природа в Тексас се заинтересувал. На мястото бил изпратен професионален ловец на алигатори, но той не успял да го намери. "Нашият експерт по алигаторите приема, че най-вероятно ножът е паднал или алигаторът е напуснал тези места", казва говорителката на департамента. В понеделник бе обявена награда от 1000 долара за информация относно местонахождението му.

    В Тексас има мисисипски алигатори, които растат до 3,4 метра дължина и тегло до 200 килограма. През май започва техния размножителен период, който продължава до юни. През този период те са по-активни и по-често попадат пред очите на хората.

    В началото на юни се съобщаваше за триметров алигатор, влязъл жилище в американския град Клиъруотър, Флорида. Той избил стъклото на кухненския прозорец, разположен на нивото на земята, и проникнал вътре. Преди да бъде забелязано, животното успяло да обърне масата и столовете.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини