От х:

Днес в x:

Голямо общо българско хоро ще се вие и в трите съборни дни на Рожен`2019

Голямото роженско хоро ще се извива точно по обяд в трите дни на събора. Очакванията на организаторите са да случи нещо магическо, надъхващо, настръхващо и вдъхновяващо с мащаба си: “Сите българи, забравили различия, грижи и неволи, ще се хванат ръка за ръка и ще се слеят с духа на Родопа. Не напразно казват, че в българското хоро има нещо мистично, че то е връзка с древното, което ни прави такива, каквито сме. Прекрасна емоция, оставаща дълго в сърцето и душата. Разтвори се планината, бликна музика в сърцата. Цял свят се разлюля, хоро българско се заигра!”

Всички, които тази година се канят да усетят магията на Рожен, имат за подготовка точно един месец. Голямото общо българско хоро ще се вие пред всички сцени на роженските поляни на датите 19, 20 и 21 юли от 12:00 ч. до 13:00 ч.

Междувременно вече тече приемът на заявки за терени в палатковия лагер. Той ще е за 1200 палатки и ще е разделен на сектори. Ще разполага с осветление, охрана и мобилни санитарни възли, а за автомобилите ще са обособени специални паркинги.

В района ще е забранено паленето на открити огньове, с изключение на барбекюта.

За каравани и кемпери е предвиден отделен терен.

Заявките за запазването на място в лагера се приемат на имейл camp@rozhen.bg до 10 юли, включително. За по-добрата организация и удобство, настаняването в него ще започне още от сутринта на 18 юли, предупреждават организаторите.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини