От х:

Днес в x:

Nokia представи нов бюджетен смартфон

Nokia винаги е имала силни позиции сред смартфоните от бюджетния клас и това ще продължи да бъде важен елемент от стратегията им в мобилната индустрия. Компанията сега представи официално новото си атрактивно предложение в този сегмент, което се казва Nokia 2.2. Бюджетният модел има атрактивен дизайн за този клас и също така предлага 5.7-инчов дисплей с HD+ резолюция от 1520х720 пиксела при плътност от 269ppi и яркост от 400 нита, предаде GizmoChina.

Новият смартфон работи под управлението на Android 9.0 Pie, но също така е предвиден ъпдейт към Android Q. Toва е изключително важно и ще накара повече хора да обърнат внимание на смартфона. Техническите спецификации на Nokia 2.2 включват четириядрен MediaTek Helio A22 процесор, който е допълнен от 2GB или 3GB RAM. Вграденият капацитет за съхранение на файлове е 16GB/32GB, но може да се увеличи, чрез microSD слот за карта с допълнителни 400GB.

В задната част има 13-мегапикселова камера и f/2.2 апертура с автофокус, опция за запис на HDR видео и поддръжка на Google Lens. Oтпред е разположена 5МР камера, която използва изкуствен интелект, а в рамката е позициониран бутон за достъп до Google Assistant. Батерията е със заряд от 3000mAh. Продажбите на бюджетния смартфон стартират в следващите седмици в черен и сив цвят. Очаква се цената да е €99.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини