От х:

Днес в x:

iOS 13 ще сложи край на функцията 3D Touch

Аpple се очаква постепенно да сложат край на атрактивната система 3D Touch, която вече от няколко години се използва от смартфоните им. В последните дни разбрахме много нови детайли за подобренията и интерфейса на iOS 13, които потвърждават това твърдение. Причината е, че операционната система не предлага поддръжка на жестовете, които сме свикнали да очакваме oт 3D Touch. Вместо това Peek, Pop и Home Screen Quick Actions са заместени от продължително натискане на екрана.

На практика това означава, че версиите на iPhone, които са съвместими с тази функция няма да могат да я използват след като получат ъпдейт към iOS 13. Актуализацията ще е достъпна през есента. Сред списъка с устройства спадат всички модели на смартфоните от iPhone 6s насам с изключение на iPhone XE и iPhone Xr, съобщава PocketNow. Извършването на различни контекстни действия вече ще става с продължително натискане върху дисплеите на устройствата от потребителите, а не както досега.

Функцията ще е налична за смартфоните и таблетите на Apple, както и за iPod touch от седма генерация. Тази опция работи по подобие на Haptic Touch командите в iOS 12. По този начин компанията се надява да улесни потребителите, като им позволи по-бързо и лесно да извършват желаните от тях действия от мобилнните устройства. Всичко това е категорично доказателство, че iPhone (2019) няма да е оборудван с 3D Touch сензор и ще използва по-добра система за мултитаскинг.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини