От х:

Днес в x:

Как захарта вреди на кожата ви

Хапва ви се нещо сладко след обилния обяд? Уви, това е копнеж на много хора, но е по-добре да се въздържате от време на време. Наясно сте, че сладкото се отразява на килограмите, настроението, зъбите, кръвната захар, хормоните… отразява се и на кожата. И то в негативен аспект. Преди да посегнете към поредното кексче, вижте какво причинява захарта на лицето ви:

Повишава възпалителните процеси

Според науката, в момента, в който хапнете нещо сладко, тялото ви започва да произвежда инсулин. Той стабилизира нивата на кръвната захар, но в момента на освобождаването си повишава и възпалителните процеси в тялото. Ако страдате от розацея, екземи, акне или алергии, те може да избият и след парче торта.

Води до разкъсване на кожата

Прекаляването със захар стимулира появата на акне, което на практика се отразява на състоянието на кожата и съединителната тъкан.

Атакува колагена

След като поемете храна, натоварена със захар, захарта в тялото ви, която е свързана с колагенов протеин, води до гликация. Този процес води до създаването на AGEs (напреднали крайни продукти на гликиране), които атакуват колагена на тялото и така намаляват способността на кожата да се бори с бръчките и възрастта.

Повишава риска от алергии

Ако сте предразположени към алергични реакции, захарта може да е причината те да се учестят и да станат по-сериозни. В случай, че имате хранителни алергии, приемът на захар може да ги влоши.

Води до образуване на червени петна

Дерматолози от целия свят предупреждават за явление с името „захарно лице“. То представлява зачервяване по цялата кожа и то е в резултат от прекаляване със захар.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини