От х:

Днес в x:

Охранител счупи ръката на онкоболен, защото бил с маска против инфекции

Охранител на банков клон в центъра на Сливен е счупил ръката на онкоболен, който влязъл в банката с медицинска маска за лице, която да го предпазва от инфекции поради крехкото му здравословно състояние, предава бТВ.

57-годишният Владимир Димитров отишъл да плати 4 лева такса, но охраната го спряла и поискала той да си свали маската. Човекът обяснил, че му предстои важна операция и затова гледа да се пази. Това не трогнало охранителя, който го избутал извън сградата и му сложил белезници. При последното той извил ръката на болния мъж и му я счупил.

„Заграждат външната врата и аз оставам навън, казвам: „Хора, имам работа. Трябва да си свърша работата в банката,защото ми предстои лечение. Може би една година няма да мога да излизам от стая. Единият от гардовете дойде до мен,изправи се както правят боксьорите преди мач – нос до нос, лице в лице, и в този момент усещам гадната болка на счупената ръка,защото той ми хваща ръката и я извива”, разказа Димитров.

Пострадалият е опериран по спешност, което е отложило насрочена му животоспасяваща трансплантация на стволови клетки.

От банката коментират, че нямат вина за случилото се, но въпреки това са готови на всякакво съдействие. Провинилият се охранител е уволнен. Преди да постъпи на работа в банката, той е работил в съда. Срещу него е повдигнато обвинение за средна телесна повреда. Ако се докаже, че
има вина, може да получи до 6 години затвор.

Според другия охранител на мястото, пострадалият сам е легнал на земята и колегата му няма вина.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ти
    Тия
    8 0
    10:11, 23 май 2019
    Абе докога в тази държава оставката и уволнението ще е единствена мярка за наказание и то за сериозни престъпления?Значи правиш си каквото искаш,подаваш оставка и всичкоэе наред?

Случаен виц

Последни новини