От х:

Днес в x:

Сестри Стоеви спират да се състезават за България

Европейските шампионки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви обявиха в профила си във Фейсбук днес, че спират да се състезават за България. Хасковлийките публикуваха гневен пост, в който описват коя е ябълката на раздора. От него става ясно, че сестрите, които от години живеят и се подготвят във Франция, имат непреодолими конфликти с „Българска Федерация Бадминтон“.

Публикуваме изявлението им без редакторска намеса.

„От много години и въпреки огромните трудности, които срещаме ние тренираме и работим усърдно, за да може да популяризираме бадминтона в България, както и да покажем на целия свят, че две българки могат да бъдат голяма сила в елита на бадминтона. Ние живеем и тренираме във Франция, далеч от нашите родители, приятели и колеги, за да се подготвяме максимално добре. През годините изтърпяхме огромни лишения, които не трябва да изпитва никой атлет, а още по-малко елитен шампион. През последните години постигнахме много и с малкото, което получавахме. Искаме да информираме всички вас, че взехме много трудно решение за нас и за нашето бъдеще, но не можем повече да мълчим и да се преструваме, че всичко е наред.

Всички знаете, че тази година има Европейски игри, Световното първенство и квалификационен цикъл за Олимпиадата през 2020. Искаме да ви информираме, че от няколко години ние, нашите родители и треньора ни се сблъскваме с непосилни за нас проблеми, които ни причинява „Българска Федерация Бадминтон“, но през последната година нещата станаха крайно нелицеприятни и нетърпими и ние се предаваме.

Борихме се, опитвахме се да популяризираме бадминтона, успяхме да докажем, че България може да бъде голяма сила в бадминтона на жени-двойки и накрая председателят на българска федерация по Бадминтон г-н Володя Златев ни каза, че ние нямаме предвиден бюджет и не ни се полагат никакви средства за подготовка-нещо което в последствие се оказа лъжа и лично министър Красен Кралев потвърди пред нас, че това не е истина.

Обидно е председателят на федерацията ти да каже, че единствената Европейска титла в историята на българския бадминтон-нашата се сравнява с републиканска титла и, че бюджетът, който е целеви и ни се полага заради успехите ни през изминалата 2018г се дава на други състезатели. Проблемът в никакъв случай не е само с финансирането. Ние сме се справяли винаги, с това което имаме.

Проблемът е в цялостното отношението на „Българска Федерация Бадминтон“ и особено на г-н Володя Златев към нас през последните години и особено през последната година. Изключителна арогантност, пренебрежение и откровена неприязън. Това отношение е причината за нашето решение и за настоящото обръщение.

Крайно несправедливо е бюджетът, който Министерство на Спорта е изплатил на „Българска Федерация Бадминтон“ за нашата подготовка да изчезва, незнайно къде и на нас да се казва, че нямаме предвиден бюджет. Несправедливо е след толкова много резултати, ние да продължаваме да си финансираме сами турнирите в Европа и в Азия при положение, че министерство на спорта е предвидило и изплатило бюджет за нашата подготовка на „Българска Федерация Бадминтон“. Не е честно да отказваш да говориш с родителите ни, защото не си признавал пълномощното, което сме им дали за валидно.

И точно заради това неуважение и тази гавра с нас, която продължи достатъчно дълго време, ние взехме трудното решение, че няма да се състезаваме под българския флаг от тук насетне.

Ще се откажем от нашите мечти ( Европейските игри , Световно първенство и Олимпиада ), защото не искаме повече да бъдем унижавани. Унижавани са и нашите родители. Бадминтонът е нашата работа, нашият живот и това решение въпреки, че е изключително тежко, може би единственото възможно. Ще има хора, които ще кажат, че сме предатели и изоставяме нашата страна, но това не е така. България винаги ще бъде нашата страна, нашият дом и винаги ще сме благодарни за невероятната подкрепа, която получавахме, но трябва да разберете, че ако не се откажем сега и не бъдем чути, много други спортисти ще бъдат на нашето място.

Благодарим на министерство на спорта и на министър Красен Кралев за подкрепата през годините.

Искаме да ви информираме, че сме упълномощили адвокат, който е подал сигнал в прокуратурата относно конкретни факти и действия на лица от „Българска Федерация Бадминтон“, които по оценка на нашия адвокат съставляват престъпления.

За последното миналата седмица сме уведомили лично министър Красен Кралев и очакваме Министерство на спорта да окаже пълно съдействие на компетентните органи.

Гр.София С уважение:

Габриела и Стефани Стоеви

21.05.2019"

haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Бр
    Браво
    70 -4
    14:19, 21 май 2019
    Пари няма за Вас драги девойки , защото всички средства отидоха за апартаменти , къщи за гости, фотоволтаици , фибрани , дограми и др. Тази държава няма душа , а утре ще остане и без хора , нека къщите им за гости да седят празни и пак да продължават да гонят хората от собствената им родина. Пълен смях са Боко , Корнела и другите разни патриоти , аптекари и друговерци във власта.
    • +-
      +-
      1 -11
      17:17, 21 май 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 2
    До
    До +-
    22 -2
    17:33, 21 май 2019
    30 год вече излушвам другата страна и нищо добро не чух, видях усетих. След време няма да има и изслушване по демографски причини.
  • 3
    Гр
    градски
    7 -15
    17:57, 21 май 2019
    Сега Григор Димитров получава шанса да се покаже,... Виж коментара
    • М.
      М.У.
      15 -4
      18:22, 21 май 2019
      Няма проблем за него да го направи, както и за Бербатов и за всеки друг успял Български спортист. Но това ли е правилното, не става въпрос само за една подготовка за определен цикъл а като цяло за спорта и специално за хора с резултати. Това е не допостимо и затова всеки кадърен ще бяга колкото и да не му се иска, такива ръководители го принуждават. Жалко!
  • 4
    На
    Нар
    8 -11
    18:33, 21 май 2019
    Спорта в България умря преди 10 год. Да живее Герб
  • 5
    Гр
    градски
    12 -2
    18:52, 21 май 2019
    Като няма проблем нека го направи ,така както държавата му даде 500 000 за олимпиадата в Бразилия и той изигра само ЕДИН мач и си тръгна ,като момченце
  • 6
    На
    Нар
    7 -1
    22:56, 21 май 2019
    Ако искат разеитие да бягат от бг.
    Тука няма нормано управляващи, няма да се развият децата.. По добре да бягат от тука
  • 7
    На
    Нар
    12 -1
    22:59, 21 май 2019
    От 18 години слушам как ще се ремонтира стадион Младост, фа се развиват атлетите да имат условия за трениране да имат самочуствие... Стадиона Още чака тоя прословут ремонт. Как да има спорт как да има развитие с тази управа от 30 години насам.
  • 8
    76
    76879
    3 -3
    00:19, 22 май 2019
    Със сигурност ,
    Внучетата нема да са бели ,
    покрай тия черни френски ракети :))
    .....
    Мога да дам примери от цял свят , как едно време най-великите спортисти са тренирали за ядене 3 пъти на ден , а в наше време когато Муриньо работеше в Манафчестър , неговата кола беше най-евтината на паркинга пред стадиона :))
  • 9
    Ян
    Янко Митев
    5 -1
    09:38, 22 май 2019
    Много бързо забравяте. По същия начин със скандал за пари сестрите напуснаха Хасково...май и мотивите бяха същите.
  • 10
    Ge
    Geri
    1 -2
    11:02, 22 май 2019
    Вината май е в сестрите !С никой не се разбраха и все за пари е работата при тях.
  • 11
    Мн
    Много важно!
    0 -2
    07:37, 23 май 2019
    Голям праз. Хайде чупка!
    Обидени от това, че не ги почели и не им платили.
    Нещо не им достига скромност и смиреност.
    И какво точно са направили за благото на обществото!
Последни новини