От х:

Днес в x:

Ученици от "Смирненски" с призови места в Национално IT състезание

    Ученици от хасковското ОУ "Христо Смирненски" заеха призови места в Националното състезание по информационни технологии - IT "Знайко", провело се в Пампорово.

    Хасковското основно училище бе представено от 27 ученици от 1 до 6 клас, които са преминаха успешно предходните два кръга. Във финалния етап на състезанието хасковлии имат успехи в надпреварата по програмиране и в информационните технологии. Някои от тях имат индивидуални успехи, а други - за работа в екип. Младите програмисти трябваше да изпълнят различни задания, в зависимост от категорията, в която участваха. Те трябваше да изработят проекти и презентации с включени рисунки на различни теми.

    При учениците до 4 клас първи места в индивидуалното класиране заеха Мария-Веселина Василева и Десислава Енчева. На второ място е Петър Георгиев, а Йоана Траилова и Диляна Петрова са трети. Специални награди за оригинална идея получиха Тимучин Садула и Веселина Петкова.

    Екипът от петокласниците Илия Иванов, Александър Бакърджиев, Божидар Иванов и Живодар Марашев се класираха на трето място. В тази възрастова група специална награда за оригинална идея заслужи Михаил Тенев.

    При шестокласниците с първи места са Михаела Иванова в индивидуалната надпревара и екипът от трима ученици - Самир Касим, Ева-Мария Кирилова и Моника Димитрова. В тази възрастова група на трето място е екипът на Йешим Садула и Мина Колева. Специална награда за оригинална идея заслужи Емилия Димитрова.

    Групата ученици бе ръководена от учителките им по информационни технологии Добринка Делчева и Таня Денева, които поздравиха възпитаниците си за постигнатите успехи. Директорът на училището Венко Точевски също поздрави учениците и заяви, че сред тях вижда много бъдещи IT специалисти. Той добави, че предстои на 24 май да бъдат наградени всички изявени деца от школото, както и заслужили учители.

    Състезанието в Пампорово се провежда по инициатива на Бургаския свободен университет. В него участваха около 500 деца в различни възрастови групи и категории.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Пе
      Петю
      9 -5
      14:15, 20 май 2019
      Браво на децата,а този белоглавия геръб от 50-те години още ли го държат на работа превърнал е училището в шуробаджанащина.
    • 2
      Ро
      родител
      4 -2
      18:56, 20 май 2019
      Униформи имат ли учениците?
      • Аз
        Аз
        4 -1
        10:44, 21 май 2019
        Никой не купува скапаните униформи
    • 3
      На
      наблюдател
      3 -5
      22:40, 20 май 2019
      Униформи нямат а имат модерни телефони и с тях си подсказват и преписват.
    Последни новини