От х:

Днес в x:

Хасковлията Кристиан Димитров триумфира на Републиканското по картинг

    27 състезатели се включиха във втория кръг на Републиканското първенство по картинг, провело се на пистата край Хасково. Участиците се състезаваха в четири групи. Най-малките – от до 9 години се надпреварваха в клас „Mini Bg”. При тях победител е Александър Дешков от Велико Търново. По-големите са на възраст между 9 и 12 години в клас „Mini. В тази група участва и хасковлията Кристиан Димитров, който спечели шампионската купа. В третата група участваха състезателите над 12 години – в клас „No gear open”, където победител стана Любомир Гърков. В четвъртия клас „Rotax junior” участваха състезатели между 12 и 15 години, при които победител е Мартин Беков.

    Според регламента състезателите трябваше да направят между 10 и 25 обиколки на картинг пистата, в зависимост от класа, в който участваха.

    Стартът на надпреварата даде председателят на Общинския съвет в Хасково Таня Захариева. Тя поздрави всички състезатели, пожелавайки им добър старт и успешен финал.   

    Шампионатът се организира от Българската федерация по картинг, а на пистата в областния град беше и председателят на федерацията Росен Даскалов.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини