От х:

Днес в x:

Международно ретро рали мина през Минерални бани

    Междунароното ретро рали "Марица 2019" мина през хасковските Минерални бани. В него участват 42 автомобила, от които 37 са състезатели и 7 участници са просто фенове извън състезателната програма. Най-малката участничка в ралито е 6-месечната Михаела.

    Стартът на ралито е даден тази сутрин в Пловдив. Около обяд състезателите бяха посрещнати на паркинга пред общинската администрация в Минерални бани от почитатели. Кметът на община Мюмюн Искендер връчи почетна купа на Шаап Акташ - собственик на спортен автомобил „Остин Спринт” модел 1969 г. Турският бизнесмен е един от големите чуждестранни инвеститори в България. Притежава фабрика за производство на въздушни възглавници за тирове. Той е един от основните спонсори на ралито от самото му начало.

    Участниците в ралито също връчиха купа и медал на кмета Мюмюн Искендер. Те благодариха на местния управник за доброто посрещане. След кратка почивка те се отправиха към следващия етап на състезанието, което минава през гръцкия град Александрополис и турския град Узункюпрю.

    Сред ретро колите се открояваха „Кадилак Севиля”, „Порше”, "Мерцедес" и "Ситроен" от различна марка и година на производство. Представени бяха и няколко возила от времето на социализма, а една от големите атракции беше патрулка „Москвич” на Българската народна милиция.

    Сред атрактивните автомобили беше Волга от 1965 година, собственост на бизнесмена Йордан Тодорински от Смолян. Той обясни, че сглобил колата от три подобни автомобила. Споделя, че ежедневно отделя грижи за нея. "Всяка сутрин отивам да пия кафе с нея, прибирам я в гаража и я покривам с бял чаршав", разказа мъжът, след което потегли към Гърция.

    Ралито се провежда за осма поредна година.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини