От х:

Днес в x:

Шоуто на Victoria's Secret се сбогува с телевизионния ефир

Годишното модно шоу на Victoria's Secret, известно с инкрустираните си с бижута сутиени и супермодели с огромни ангелски крила, се сбогува с телевизионния ефир.

Компанията-майка L Brands Inc заяви, че преосмисля телевизионното излъчване със съображенията, че "марката Victoria's Secret трябва да се развива и да се променя, за да расте".

"През последните няколко месеца преразглеждаме всеки аспект от нашия бизнес", се казва в съобщение, изпратено до служителите от главния изпълнителен директор Лес Уекснър и публикувано от CNBC. "Решихме да преосмислим традиционното модно шоу на Victoria's Secret. Гледайки напред, не вярваме, че телевизионното излъчване е правилната форма на представяне", каза Уекснър.

Решението е вследствие на нарастващата критика към телевизионното предаване, в което участват модели като Джиджи Хадид, Кендал Дженър, Алесандра Амброзио и Лили Олдридж, дефилиращи в оскъдно бельо – колкото секси, толкова и недосегаеми.

Victoria's Secret, някога продавач на всякакви видове бельо, губи клиенти, тъй като все повече жени се пренасочват към по-евтини бюстиета и спортни сутиени от компании като American Eagle Outfitter's Aerie. Линията за бельо на поп певицата Риана Savage X Fenty също отне от пазарния ѝ дял.

Едуард Разек, главен маркетинг директор на L Brands, разбуни духовете миналата година, когато каза, че няма място за модели с по-голям размер или транссексуални модели, "защото шоуто е фантазия."

Телевизионната аудитория на шоуто спадна през последните няколко години. Декемврийското шоу през 2018 г., излъчено по ABC, бе гледано от 3,3 милиона американци, в сравнение с 12 милиона през 2001 г., когато за първи път е излъчено по телевизията. 

Уекснър твърди в писмото си, че компанията ще се фокусира върху създаването на съдържание и "нов вид събитие", достигащо до клиентите "чрез платформи, подходящи за нея". Той обаче не дава повече подробности.

Инвеститори вече призоваха L Brands да отдели Victoria's Secret бизнеса си от Bath & Body Works. Активистът инвеститор "Барингтън Капитал“ през март посъветва компанията да преразгледа бизнеса си с "една от най-слабо представящите се марки“ Victoria's Secret, или да се фокусира върху "финансово по-силната“ Bath & Body Works. 

Източник: http://kanal3.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини