От х:

Днес в x:

Ева Кьсовска вади темата за изкушението и надеждата, която ни спасява, в премиерната пиеса "Хензел и Гретел"

    Приказката на братя Грим „Хензел и Гретел“ е новото представление за деца на хасковския театър. Премиерата на спектакъла ще е двойна. Представления ще има на 12-ти май от 11 и от 18 часа.

    Режисьорката Ева Кьосовска, която постави една от симпатичните детски пиеси в Хасково „Необикновената пиеса“ преди време, се завръща пред малката си публика тук с историята на братчето и сестричето. В типичния си стил Ева Кьосовска раздипля пластовете на повествованието и не просто разказва една приказна история, а вади поуките на повърхността по непринуден и даже забавен начин.

    Темите в приказката за Хензел и Гретел са изключително актуални и днес. „Най-много ни вълнува в това представление надеждата и умението човек да не се предава. Както и в приказката, така често и в ежедневието ни децата ни са изправени пред много изкушения, а злото винаги намира най-привлекателния вид, за да се прояви и да се опита да ни победи“, казва режисьорката.

    В пиесата се разглеждат още темата за бедността, темата за родителите, които са твърде заети и трябва да работят много, за да изхранват децата си, но пък това отнема възможността да общуват достатъчно с тях, темата за алчността. Но в крайна сметка трудностите са преодолими, ако можеш да разчиташ на близък човек и неговата подкрепа.

    Героите от приказката ще изиграят Стефани Раманска, актьорът от трупата на театъра в Хасково Петър Влайков и Димитър Димитров, който вече е познат на хасковската публика от ролята си в спектакъла „Балканът не е мъртъв“.

    Прекрасната сценография е на Крум Крумов. Музиката е на Георги Георгиев от група „Остава“. Работата му за „ Хензел и Гретел“ е неговия дебют като автор на музика за куклен спектакъл.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини