От х:

Днес в x:

"Нова телевизия" уволнила журналистка, задала въпроси за Пеевски

"Нова телевизия" е уволнила журналистката Виктория Бехар, малко след като тя е задала въпроси за връзката между Делян Пеевски и новата шефка на новините в телевизията Миляна Велева, съобщи "Свободна Европа", позовавайки се на свои източници.

Бехар беше част от ръководството на „Нова Броудкастинг Груп“, към което се присъедини преди около 2 месеца на длъжността мениджър на „Стратегическо развитие“ на новините.

Тя е освободена от работа една седмица, след като Миляна Велева - заемала ръководни длъжности в свързаните с КТБ и Делян Пеевски ТВ 7 и "Канал 3" - стана ръководител на новините в "Нова". Назначение, дошло след като братя Кирил и Георги Домусчиеви закупиха медиата на 22 февруари.>

Малко преди да бъде уволнена, Бехар е задала въпроси на Велева, касаещи нейната обвързаност с Делян Пеевски. Това се е случило по време на обща планьорка, където журналистите са се поинтересували от професионалното минало на бившата шефка в ТВ 7 и "Канал 3".

На въпроса дали е свързана с медийната политика на изданията, притежавани или контролирани от Пеевски, тя е отговорила, че работи в медии откакто е на 18 г. и за това време е сменила много работодатели. Велева е запитана дали телевизията трябва да отразява политическите новини по начин, който да не създава конфликт между политиците и медиата, на което тя отвърнала, че вярва в баланса на живота.

Виктория Бехар е била един от най-активните журналисти, разпитвали новия си началник. Седмица след това тя е съкратена. Новина, която е предизвикала изненада сред колегите ѝ.

Досега тя е работила в бТВ от създаването на телевизията до 2014 г., откъдето отива да бъде шеф на новините в "Bulgaria ON AIR". По време на българското председателство на Съвета на ЕС е оглавявала дирекция „Комуникация и информация“ в ресорното министерство. След това постъпва в "Нова".

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ха
    хаха
    38 -2
    13:49, 10 май 2019

    Толкова ни е голяма "демокрацията" че някои хора смятат че имаме нужда от Свободна Европа.Замислете се.Защо се налага в България да заработи отново радио Свободна Европа?Защото ние дефакто нямаме свободна журналистика.Журналистиката е послушна, а не свободна.Нова телевизия е в ръцете на Делян Пеевски и Герб.Ако Герб искат да ги харесат да се отрекат от Дилян Пеевски.Какво имат да правят с него?Напротив, политическите партии продължават да усвояват медии и да им диктуват какво да говорят.Каква е тази псевдо демокрация?Ние не сме в Европа.Ние сме някъде между Турция и Русия и имаме един премиер дето смята че да управляваш означава да дадеш на Турция каквото ти поиска, да дадеш на Русия каквото ти поиска, да дадеш на Америка каквото ти поиска.И тва е.Голяма политика, голямо нещо.Ах какви политици се пръкнаха в последно време.Вземаш един пожарникар, който е имал охранителна фирма и го правиш генерал, пък после става и премиер, страшна работа.

  • 2
    Ха
    хаха
    4 -17
    14:13, 10 май 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 3
    Ши
    Шин Фейн
    2 -23
    15:26, 10 май 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 4
    Ша
    Шайка.
    24 -1
    20:04, 10 май 2019
    Страната ни е мафиотизирана. Тримата на върха на организираната престъпност са Пеевски, Борисов и Цацаров.
  • 5
    Же
    Желю
    7 0
    13:39, 12 май 2019
    За какво ви са толкова много пари бе говеда!!’ Господ даже не ви харесва!!! Това прасе е отритнато от природата!!!
Последни новини