От х:

Днес в x:

Ключът за къщата в Сандански на Манолев бил оставен в общината с молба: Моля ви, не разбивайте

Неизвестно лице е донесло в община Сандански ключа за къщата за гости, изградена по европроект на вече бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев още в деня, в който Прокуратурата обяви, че започва проверка за злоупотреби. Ключът е оставен привечер на 17-ти април в местната администрация с думите: „Моля ви, не разбивайте“, обясни говорителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова.

„Не получаваме съдействие от Община Сандански и не са предадени всички документи, които разследващите органи са искали. Служителите не желаят да свидетелстват за нас, и не си спомнят кой е оставил ключа и е донесъл декларацията. Това е затруднението ни там“, добави Арнаудова.

Тя посочи, че Манолев, който твърди, че къщата за гости не е негова, вече е открит и разпитан и утре ще бъдат съобщени още подробности.

Досега са извършени процесуално-следствени дейности и са претърсени три адреса, предоставени официално като адресна регистрация на ЕТ “Ана Димитрова“, за която се твърди, че е собственик на имота в Сандански. Сред претърсените имоти е и къщата за гости. В нея не е открита Ана Димитрова, като посочено лице за контакти. Къщата обаче е била добре почистена, липсвали дисковете за видеонаблюдение. Не са открити регистри за посетителите, които задължително трябва да се поддържат от тези къщи, коментира още Аранудова.

На 18- ти април от община Сандански са изискани документите за строителство на къщата и басейна в имота, както и документацията по категоризацията. Не е получен още отговор за туристическия данък и кога той е бил платен, посочи Румяна Арнаудова. „Интересна ще е за прокурорите засечката кога е бил платен туристическият данък на гостите.“, отбеляза Арнаудова. Тя уточни обаче, че от получените от общината документи е видно, че на 17-ти, при започването на проверката, в администрацията са постъпили справки-декларации за посещенията в къщата за гости.

10 души са разпитани по случаи, съответно и Ана Димитрова. „Има съмнение, че голяма част от подписите под проверените вече документите около къщата, не са нейни. Има подозрение, че тя е подставено лице. В момента обект на проверка е и дали телефонните номера, вписани като нейни за контакт, са ползвани от нея, защото подозрението е, че това са лични номера на Александър Манолев.“, каза още говорителят на ГП.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини