От х:

Днес в x:

Задържаните с близо 300 кг хероин остават в ареста

Изображение 1 от 3

    Задържаните за контрабанда на близо 300 кг хероин ще останат за постоянно в ареста. Това реши днес съдия Милена Дечева от Хасковския окръжен съд, където се гледа мярката за неотклонение на двамата обвиняеми.

    На 14 април 2019 г. наркотикът на стойност близо 18 млн. лева е открит в товарен автомобил, шофиран от 36-годишния иранец Сеидмохамадхасан Рамазани. Дрогата била скрита в превозваната машина за боядисване, в керамични плочки. Мъжът е посочен като извършител на престъплението.

    От документите, съпътстващи товара става ясно, че стоката била натоварена в Иран и трябвало да бъде доставена в българска фирма в Пловдив. След проведено разследване е бил задържан и получателят на пратката - турският гражданин Селман Йоздемир. Според разследващите 40-годишният мъж е трябвало да получи стоката в Пловдив.

    В днешното съдебно заседание прокурорът по делото Антон Стоянов пледира двамата чужденци да останат за постоянно в ареста. Той заяви, че според събраните до момента доказателства може да се направи обоснова предположение, че двамата обвиняеми са автори на престъплението. Освен това посочи, че има реална опасност да се укрият и извършат друго престъпление.

    Адвокатките на двамата чужденци - Веселина Динева и Милена Петкова поискаха да се отхвърли искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за клиентите им.

    В крайна сметка съдия Дечева възприе доводите на държавното обвинение. Определението на Хасковския съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд в Пловдив.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      11
      112+
      16 -2
      20:23, 18 апр 2019
      А в Шабла вече е отворен новият плаж--КОКАКАБАНА БИЙЧ--Търсят се спасители за плажуващите !!
    Последни новини