От х:

Днес в x:

Община Хасково с нова система за получаване на сигнали от гражданите

Община Хасково вече предоставя възможността на жителите и гостите на Хасково да използват най-голямата платформа за подаване на сигнали в страната - “Гражданите”.

Чрез мобилното приложение “Гражданите” или сайтът https://grajdanite.bg с няколко клика сигнализирате за опасности, нарушения, повреди, бездомни хора в беда, неработещо улично осветление, бездомни кучета, изоставени автомобили, неправомерно изхвърлени боклуци и всички друго, което срещате като проблем в града ни. Също така през приложението можете да се известявате за събития, които се случват в града ни - ремонти, културни събития и др.

Платформата “Гражданите” не е само в полза на гражданите на град Хасково, а и на администрацията на общината. Платформата позволява на администрацията с по-малко ресурси и усилия да постигне по-голяма ефективност. Това става чрез:

 - дигитализация на вътрешните процеси

 - автоматизация на разпределението на сигнали по компетентните служители

 - структурирана база данни

 - приоритизиране на проблеми според граждани

 - статистика за анализи

 - свързаност в реално време между всички отдели и дружества в общината

 - валидирани данни на подател на сигнал

Подаването на сигнал за проблем става само с няколко клика.

Обработката на информацията се осъществява чрез напълно прозрачна и открита комуникация между гражданите и отговорните служители за решаването на проблема:

Платформата предоставя функционалност за видими резултати "Преди и След" чрез снимков материал в съответния сигнал. Социалните опции “Подкрепи” и “Сподели” са предпоставка за създаването на общност от активни граждани, които спомагат за постигането на по-добра обществена среда. Чрез опциите “Карта” и “Галерия” всеки може да се информира за проблеми в квартала или друго място, където го интересува какво се случва и как институциите и обществото реагират на тях.

Платформата "Гражданите" е носител на грамота "Джон Атанасов" за проект с голям обществен принос, връчена от Президента на Република България. Това е най-голямата платформа в страната за решаване на социални проблеми с над 100 000 регистрирани граждани.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ко
    ко речи?
    20 -3
    12:40, 18 апр 2019
    И ся ко? ние за следим, те за са мотаят
  • 2
    То
    Тодор
    8 -9
    12:44, 18 апр 2019
    Браво на общината, че се отваря така към гражданите.
  • 3
    Гл
    глупости
    13 -5
    12:58, 18 апр 2019

    Каквито и сигнали да могат да получат проблема е че после не могат да ги отстранят и отговора е - Няма пари.Докато не се вдигне аларма нищо няма да оправят така че да им е честита системата за която най вероятно с доста са се изръсили.Те телефони обявяват които не работят сега пък система направили.Чудесно ама някой трябва да и реагира на системата и нямате нужда от такава ако така и така не смятате да отстранявате проблеми.Тая община колко неща можеше да направи за хората, но спи.Изкарва си мандата.

  • 4
    Ке
    Кенанския Маймун
    5 -6
    13:15, 18 апр 2019
    ********* Свиня се изсра на улицата -
    тва към "пътно произшествие" , "замърсяване" или "други" е ?
    • Ха
      хахах
      3 -2
      13:17, 18 апр 2019
      Всичко изброено
  • 5
    Яв
    Яворов
    7 -4
    14:23, 18 апр 2019
    Няма община, която да има ресурси да оправи всички неща по всяко време, няма такъв в град България или в Европа. Обаче има много граждани, които очакват институциите да им свършат всичко и все някой им е виновен. Особено етажната собственост. Все някой ти е крив. Направи забележка на съседа си и да сме по-културни. Нека не бъдем мрънкачи и обвиняващи някой друг.

    За мен е положително че общината се е решила на тази стъпка и се интересува какво е проблем за нас в града. В приложението мога да давам гласувам кой сигнал да се оправи по-бързо
  • 6
    Гр
    Гражданин Х
    1 0
    16:43, 21 апр 2019
    Платформата е на държавно ниво от години, не е само за Хасково. Така че смело я ползвайте.

Още новини

Последни новини