От х:

Днес в x:

Зам.-министърът с имението подаде оставка и заяви, че "ловът на вещици придоби плашещи размери"

"Който иска факти и документи – ще му ги предоставя. За останалите – да вярват на каквото и на когото искат. Ловът на вещици придоби плашещи размери. И вече не става дума за мен, а за семейството ми. В тази ситуация аз ще съм този, който ще направи крачка назад"

Това коментира в личния си Facebook профил заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, който подаде оставка в сряда. Прокуратурата започна разследване срещу него за източване на пари от еврофондовете.

Преди дни съвместно разследване на Биволъ и Благоевград нюз разкри, че Манолев си е направил частно имение с пари от ЕС. То трябвало да заработи като "къща за гости", но никога не е било отворено за посетители.

Публикуваме пълния текст на позицията на Александър Манолев:

"Днес депозирах своята оставка като заместник-министър на икономиката. Едно закъсняло действие, което трябваше да направя още преди година, когато името ми се забърка в измислени скандали, защото пречех на някой да заема поста министър на транспорта. Още тогава трябваше да си дам сметка, че в такава ситуация е много, много трудно да работиш.

Преди няколко месеца ми казаха, че обикалят с папки за мен медии и ми готвят нова атака. Подминах го – след всичко, което се опитаха да причинят на семейството ми си мислех, че няма с какво да ме изненадат. Но отново надскочиха себе си. Възпитавали са ме да се боря и да не се предавам. Но искам това да е за неща, които съм направил или в които съм се провалил. Да защитавам работата си, решенията си, позициите си. А не да се обясняваш дали някога си познавал някого, дали притежаваш нещо, дали си честен, дали си почтен… Неща, които цял живот съм вярвал, че се показват с действия, а не се обясняват на думи.

Народът е казал – да те поставят в ситуация да обясняваш, че нямаш сестра.

Стига толкова.

Който иска факти и документи – ще му ги предоставя. За останалите – да вярват на каквото и на когото искат. Ловът на вещици придоби плашещи размери. И вече не става дума за мен, а за семейството ми. В тази ситуация аз ще съм този, който ще направи крачка назад.

И нещо, което знам, че няма да стигне до съзнанието на тези, които трябва и все пак съм длъжен да го кажа. Не си даваме сметка колко много постигна държавата за тези 10 г. в икономически план. Най-накрая започнахме да преодоляваме ниските нива, от които започнахме. Дано не допуснем да загубим всичко това като вкараме държавата в политическа криза, защото виждам, че това е целта, която преследват.

Успех на колегите ми от ГЕРБ и останалите коалиционни партньори. Вярвам, че с всички съм имал добър диалог и свършихме много, за да върви държавата във възходящ план.

Благодаря на министър-председателя за доверието.

И най-важното – благодаря на всички тези хора, които гласуваха лично за мен на предходните парламентарни избори. Съжалявам, че днес трябва да направя това действие, но наистина не бях готов за всичко това.

П.С. За финал ще използвам терминологията на тези, които писаха за мен – колеги, пиша „есе“ до съда, защото изнесохте много зле скалъпени обвинения и предстои да се видим в заседателната зала."

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ko
    kovo
    3 0
    10:00, 18 апр 2019
    Само да попитам: Не трябва ли тези които които отпускат пари с някакво предназначение, те да проверяват дали са ползвани за целта? Ако не го правят, значи и те имат някаква полза и трябва да бъдат разследвани. В тази мъгла - апартаменти, вили, замя ...., се губят сили и средства за същността, разследване на корупционните схеми при държавните поръчки, лобистки закони и т.н.
Последни новини