От х:

Днес в x:

Травъл блогъри и туроператори рекламират Хасковска област

    Модерен ход предприеха от Хасковския туристически информационен център за реклама на забележителностите на региона. По покана на екипа му  травъл блогъри и туроператори пристигнаха днес в областния град. Обходът им започна от монумента на Богородица и Камбанарията и ще продължи към Александровската гробница. Понеже посещението им съвпада и с откриването на литературните дни „Южна пролет“, в програмата им тази вечер е включено и присъствие на тържественото запалване на огъня, с което по традиция дните започват. „Южна пролет“ е един от културните символи на града, достатъчно престижен форум е, на който се събират не само дебютанти, но и изявени поети, писатели и критици от цялата страна, обясни идеята за представянето на събитието пред гостите управителят на Информационния център Митра Тодорова.

    Инициативата за инфотура е съвместна на Минерални бани, Кърджали, Хасково, Ивайловград и Свиленград. В тези общини блогърите и туроператори ще могат да разгледат, да научат повече и да направят снимки на различните забележителности-не само културно-исторически паметници, но и на красиви природни местности, ще проучат и възможностите за винен туризъм.

    Като гид за природните забележителности е привлечен към инициативата  преподавателят по география Стефан Аврамов, който е популярен планинар. С негова помощ гостите ще имат възможност да чуят и видят на снимки и онези красиви кътчета в региона, до които няма да успеят да отидат заради ограниченото време. Докато пътуват, за всички природни забележителности ще им разказва в автобуса именно опитният турист.

    Идеята е региона на Източните Родопи да бъде представен като възможност за атрактивна и разнообразна туристическа дестинация.

    Травъл блогърството набира популярност все повече у нас като възможност за представяне на туристически дестинации, понеже разказите са от първо лице. Туроператорите пък виждат възможност за обединяването на маршрути в региона в няколкодневно пътуване  за спа, винен и културен туризъм.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ке
      Кенанския Маймун
      1 -3
      22:20, 17 апр 2019
      Четете моя блог
      "Живота на гяуите в Зоопарка на Мутрите и Бейовете "
    Последни новини