От х:

Днес в x:

Детски хор „Орфей” в Хърватска

Oт поредното си турне се завърнаха певиците на Елена Цветкова. Гласовитите момичета се изявиха на сцените в Хърватска – нова страна в географската карта на орфейските успехи.

Детски хор „Орфей”се представи прекрасно и в двата фестивални концерта. Неговото изпълнение бе последно в програмата на I-ви фестивален концерт и предизвика вълна от аплодисменти. Песента “We are the world” бе спонтанно подета и от останалите състави и всички заедно изпълниха творбата на Майкъл Джексън. Въпреки забраната за бис според регламента на фестивала, нестихващите аплодисменти предизвикаха повторното общо изпълнение и това се превърна в чудесен финал на приятелството и хоровото единение. Не остана незабелязан и професионализмът на пианистката на хора – Красимира Генева, която също получи заслужени адмирации.

Детски хор „Орфей” бе удостоен с диплом “Choral Arts” , благодарностите на директора на фестивала – г-н Петер Ласковски и поканата му за участие в следващия фестивал от веригата на фондацията през 2020година в Рим.

Освен певиците от „Орфей” на хърватска сцена се изявиха и хорови състави от Чехия, Украйна, Латвия, Унгария, Норвегия, Франция, Словения, Естония и Германия, както и струнен оркестър от Финландия и ученически оркестър от Полша.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Би
    Биби
    0 0
    09:07, 11 апр 2019
    Само, че се ВЪРНАХА, а не заминават....
Последни новини