От х:

Днес в x:

Апартамент гейт не се лекува с оставки, отсече Румен Радев

Оставките могат да бъдат достатъчни за партията, те не са и не могат да бъдат достатъчни за държавата и за народа.

Президентът Румен Радев остро разкритикува реакцията на политическата партия и на държавата във връзка с "Апартамент гейт". А това е само айсберг на истинската корупция, заяви държавният глава на брифинг след Консултативния съвет по национална сигурност.

Политиците трябвало да живеят само от заплати, както искал народа, настоява още Румен Радев, а за това трябват много действия. Ефективни присъди иска още президентът. Апартамент гейт е само айсберг на истинската корупция, предполага държавният глава.

Президентът Румен Радев е недоволен от разминаване в оценката за работата на Антикорупционната комисия и ефективността от парламентарния контрол върху нея.

Държавният глава отчете пасивни методи за борба с корупцията. Предложеното от него становище за борбата с корупцията не е прието. Последните разкрития доказали несъвършенства и в други закони.

Налице в растяща криза на доверието, смята още Румен Радев. Той очаква институциите да започнат да изпреварват медийните публикации.

Нямаме време, трябва да се вземат решителни и адекватни мерки, за да се докаже, че има държавност и тази държавност е на мястото си, каза още президентът.Румен Радев призова българите към непримиримост към проявите на корупция и към бездействието на институциите.

Румен Радев иска нов закон за борба с корупцията. Президентът иска временна комисия в НС, която да провери дейността на КПКОНПИ.

Припомняме, президентът свика заседание на КСНС, посветено на борбата с корупцията по високите етажи на властта. Поводът е разразилият се скандал с имотите на властта, станал по-известен като "Апартамент гейт". На него обаче не присъства представител на Антикорупционната комисия, тъй като държавният глава свали доверието си.

КСНС завърши без обща декларация и без съгласие, както стана ясно от изказванията и на лидера на БСП, и на самия президент. Пред медиите държавният глава излезе сам.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини