От х:

Днес в x:

Фейсбук изтри страниците на Мартин Карбовски и сайта му

Фейсбук е изтрил четири страници, свързани с Мартин Карбовски и работата му, съобщи самият той в сайта си "Лентата".

Изтрити са

- официалният профил с 280 000 последователи, където е пускано предаването на "Втори план";
- страницата на "Отечествен фронт" със 108 000 последователи;
- профилът на "Лентата" с 49 000 абонати;
- страницата на "Фронт.бг" с 20 000 последователи.

Не е дадено обяснение от Фейсбук защо се е наложило изтриването. Карбовски твърди, че последната публикация на профилите е относно статия за Цветан Цветанов от англоезичен сайт е била докладвана и Фейсбук е поискал да бъде изтрита заедно с друга статия с песен на Супертрамп.

"Фейсбук е фалшива форма на свобода. Корпорацията разполага с алгоритми, с които контролира съдържанието на платформата. Когато някои идеи и тези се разпространят по естествен път, заради значимостта си, Фейсбук не се свени просто да изтрие без обяснения", коментира той в "Лентата".

Оттам се изтъква, че Карбовски не е печелил нищо от Фейсбук като пари, а даже си е плащал за реклама на статии, които въпреки това са били изтрити заедно със страниците.

"Но това показва и тенденция - днес е профил, утре ще е неудобен сайт. Метафорично казано - телеграфът е в ръцете на фашистите. Днес те искат по телеграфа да се разменят само реклами на палмово масло и котенца. А партийните щабове имат огромен ресурс да плащат на хора, които хронично да докладват определени статии и позиции. Доносничеството достигна предели, непомечтани от Гестапо и Държавна сигурност. В момента, докато Карбовски е отрязан от комуникация заради реч на омразата - в същата мрежа най-вирално е едно видео, в което циганин ругае българите на майка и иска да ги самоубие. Дотук с плурализма", пише още журналистът в сайта си.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини