От х:

Днес в x:

Деца от градина "Слънце" с медали за народно пеене от Национален конкурс

    Деца от хасковската градина "Слънце" спечелиха медали за народно пеене от Националния музикално-фолклорен конкурс "Орфееви таланти" в Пловдив. Това е един от най-големите и престижни конкурси в България.

    Златни лири заслужиха 6-годишната Дария Христова и 4-годишната Симона Захариева. Поощрителна награда спечели 5-годишната Симона Дамянова. Всяко от децата се представи с по две фолклорни песни, обясни учителката им по музика Фани Койнарова-Вълчанова.

    "За трета поредна година нашите деца печелят златни медали в първа възрастова група в престижния конкурс", заяви директорката на градината Анна Йорданова.

    Главен организатор на "Орфееви таланти" е Българския национален младежки фолклорен съюз, в партньорство с Община Пловдив и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Националният конкурс се посещава годишно от над 5 000 участници от всички 28 области в България.

    25-членното жури в конкурса бе разпределено в общо 6 зали. Председател на журито е проф. акад. Милчо Василев – ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" в Пловдив. Директор на събитието е Николай Гурбанов.

    Междувременно други деца от хасковската градина "Слънце" предстои да участват в Националния конкурс "Бог е любов". В него ще бъдат изпратени три творби на 6-годишния Богомил Вълчев и връстничката му Ана-Мария Георгиева.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини