От х:

Днес в x:

КТПП: Работодатели в Кърджали могат да обучават служителите по процедура “Умения”

Кърджалийската търговско промишлена палата съобщи,че работодателите вече могат да кандидатстват с проекти за процедура „Умения“.

Целите на процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ са: повишаване квалификацията на работната сила, насърчавайки професионалното и кариерно развитие, едновременно с което да се стимулира участието в различни форми на заетост и учене през целия живот. Ще бъдат финансирани провеждането на специфични обучения за конкретно работно място и обучения за придобиване или повишаване на професионалната квалификация. Целевите групи, към които е насочена операция „Умения“, са заети, безработни и неактивни лица.Това съобщи за Кърджали бг вести председателят на Кърджалийската търговско-промишлена палата инж.Наско Настев.

 Той конкретизира Дейностите, които ще получат подкрепа :

· Включване на лица от целевите групи в специфични обучения за конкретното работно място/работен процес;

· Предоставяне на обучение за придобиване или повишаване на професионалната квалификация /но не по-висока от трета квалификационна степен/ на лица от целевите групи, съгласно индивидуалните характеристики на лицето и спецификата на работното място;

· Предоставяне на обучение за придобиване на ключови компетентности на лица от целевите групи, съгласно индивидуалните характеристики на лицето и спецификата на работното място; · Включване безработни и/или неактивни лица в несубсидирана заетост при работодател, след успешно завършване на обучение/я;

· Предоставяне на възможност за гъвкави форми на заетост (работа на непълно работно време, ротация на работното място, работа на плаващо работно време, насърчаване на дистанционната работа и др.) за заети лица при работодател, за периода на обучение. Общият бюджет е 30 млн. лв. Настев посочи,че Минимален размер на безвъзмездната финансова помощ е 15 хил. лева. Максималният  размер на безвъзмездната финансова помощ е 3 911 660 лева. Максималният интензитет на безвъзмездната финансова помощ по настоящата процедура е както следва:

· За големи предприятия не надхвърля 50%;

· За средни предприятия, не надхвърля 60%;

· За малки/микро предприятия, не надхвърля 70%.

Пълният комплект Условия за кандидатстване е публикуван на следния адрес: https://eumis2020.government.bg

Проектите се подават само по електронен път с Квалифициран електронен подпис в ИСУН 2020. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 3 май 2019 г. Източник: http://esf.bg,отбеляза инж.Настев.

Безплатна телефонна линия от всички точки на Европейския съюз 00800 6 7 8 9 10 11

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини