От х:

Днес в x:

Нови успехи за младите журналисти от ОДК-Кърджали

Шест престижни награди спечелиха младите журналисти от ОДК гр.Кърджали в Седмия национален ученически журналистически  конкурс „Григор Попов”, гр.Разград, който е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на МОН. Общо 211 творби и радиопредавания от 4 населени места от цялата страна се състезаваха в конкурса, който е организиран от ЦПЛР-ЦУТН гр.Разград. Конкурсът се провежда в две категории: Радиожурналистика и Публицистични материали за вестник.

В категория „Радиожурналистика” на Радиоклуба с ръководител Марияна Бекриева са присъдени четири награди:

Специалната награда на ЦПЛР-ЦУТН гр.Разград за откритие на конкурса спечелиха малчуганите от клуб „Театър, творчество, изява” със своето участие в радиопредаването „Детски свят”. Малките артисти са от ІІ а клас на СУ „Отец Паисий”;

І място във втора възрастова група за колективно радиопредаване се присъжда на радиоклуб „Детски свят”;

І място за репортаж на Калина Стайкова, 9 кл. - репортаж от семинара „Предизвикателствата пред съвременните медии”, част от проявата „Месец на Америка в Кърджали”.

ІІІ място за интервю на  Мария Тонева, 9 кл. –  интервю с психолога Сезгин Бекир за взаимоотношенията между младите хора и агресията в училище.

Калина и Мария са ученици от ЕГ „Христо Ботев”.

В категория „Публицистични материали за вестник” клуб „Медийно студио” и клуб по фотография с ръководител Антовия Грозева, завоюваха две награди:

I място за  интервюто на Александра Иванова, 15 г. и Маргарита Петрова, 17 г.  с уайлдлайф фотографа Богдан Боев. Александра е ученичка от ПГ по икономика, а маргарита е ученичка от СУ „П.Р.Славейков”

Поощрителна награда за есето „Бъдещето на Земята”  на  Елисавета  Добрева,5 кл..

Награждаването на победителите в конкурса ще се състои на 29 март в Разград. Елисавета е ученичка от СУ „Отец Паисий”.

                                  

Децата от радиоклуб „Детски свят” и Марияна Бекриева изказват своята благодарност за високия професионализъм  на Мария Каменова, Павел Тенчев, Роза Димова и Илия Маринов от Общинско Радио Кърджали, които вече 28 години ги учат на журналистика и ги подкрепят в техните радиопредавания, които се излъчват по общинското радио.

Това съобщиха от ръководството на ОДК-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини