От х:

Днес в x:

И "Daily Mirror" отбеляза плачещите полицаи

Фиаското на българските полицаи със сълзотворния газ влезе и в медиите на Острова. Британското издание "Daily Mirror" публикува видеото на плачещите служители на МВР със заглавие "Непохватни български полицаи се обсипаха с лютив спрей по време на протести". 

"Забавното видео, на което се вижда как група полицаи отстъпват да си изплакнат очите с вода, се разпространи лавинообразно в социалните мрежи, особено защото се счита като преувеличена реакция в лицето на шепа протестиращи", пишат от британското издание. 

Инцидентът, който забавлява света, стана в събота по време на демонстрация с искане за смяна на правителството. Протестиращите се опитали да пробият полицейския кордон пред парламента, а след това и пред Министерския съвет. Служителите на МВР използвали сълзотворен газ да разпръснат тълпата, но го направили срещу вятъра. На кадри, разпространени в социалните мрежи, се вижда как пострадалите полицаи мият очите си, а от тълпата им подават кърпички и вода.

Записите събраха реакции и в редица други Фейсбук страници и блогове, в комичния сайт 9GAG, авторитетния форум reddit, където видеото или стоп кадри от него се разпространяват.вирусно и в момента.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини