От х:

Днес в x:

Общината разпределя 200 хил. лева за граждански проекти в Хасково

Изображение 1 от 3

    200 хил. лева ще бъдат разпределени от община Хасково за финансирането на граждански инициативи, свързани с инфраструктурата и околната среда. По 100 хил. лева са определени за подкрепа на идеите на хората от общинския център и още толкова за проекти по селата.

    Разпределението на селското финансиране е спрямо броя на жителите на населеното място, като минималната стойност на проект ще е 1000 лева. В града максималната сума за проект ще е 10 хил. лева.

    Целта е да се насърчи инициативността на местните жители. Ще се финансират малки проекти, които ще доведат до промяна на облика на града, коментира кметът на Хасково Добри Беливанов.

    В момента по Националната програма в Хасково са санирани вече 100 блока, тази инициатива дава добра възможност хората да реализират визията си за това как да изглеждат пространствата около жилищните сгради, отбеляза началникът на отдела за проекти в общинската администрация Надежда Иванова.

    В инициативата, която е първа по рода си в Хасковска община, могат да се включат с идеи как да облагородят пространствата около домовете си, както граждани с индивидуални проекти, така и неправителствени и граждански организации, и сдружения на етажната собственост.

    Парите могат да се използват за направата на беседки, за залесвяне, за поставянето на кошове или пейки, за направата на тротоари, площадки и градинки. Единственото условие за кандидатстване е заявителите да нямат задължения към общината.

    Финансирането на проектите е от местната хазна.

    Идеите могат да се депозират в общината до 31 май, тази година. Тези, които ще получат пари за реализирането, ще бъдат оценени от комисия и ще станат ясни през юни.

    Ако капацитетът на финансиране от 200 хил. лева не бъде изчерпан в първата сесия, ще бъде обявен нов прием на проекти през юли, допълни Надежда Иванова.

    Всички одобрени и финансирани проекти трябва да бъдат реализирани до края на тази година.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Ну
      ну бойко ну погоди
      21 -6
      14:05, 12 мар 2019
      Предлагаме в Момино Гледка да се изградят дискотеки а в Криво поле Корен Малък и Голям извор стадиони за по 20 000 души
      • Ре
        реалист
        1 0
        10:32, 13 мар 2019
        Интересно защо не мрънкате за подобна инициатива в Димитровград, където общината финансира ПЕТ обекта с по ПЕТ хиляди лева..Не мога да ви разбера при Иво Димов пет хиляди са повече от 10 хиляди които дава Добри Беливанов и 25 хиляди в Димитровград са повече от 200 хиляди в Хасково.
        https://dariknews.bg/regioni/haskovo/obshtina-dimitrovgrad-finansira-zeleni-proekti-na-grazhdani-2119933

        Лесно е някой да ти го направи, трудно и ти да вложиш усилия да напишеш пет реда за да сложат две пейки и беседка пред блока.
    • 2
      Ог
      Ограда
      19 -1
      15:42, 12 мар 2019
      Проекти..
      Една ограда не могат да сложат на ул. Червена стена, 6 пъти вече подадохме молба в общината, а какво да говорим за цял проект..
    • 3
      ..
      ........
      15 -1
      15:53, 12 мар 2019
      1000 пъти сигнализирах,че липсва осветление,кошове за смет и табели на ул.Панорама и Шипченски проход!Осветлението започва от нищото,изобщо никой не го интересува!
    • 4
      Пр
      Пришълец
      14 -5
      18:23, 12 мар 2019
      Добри, нещастно човече, отделните граждани ли чакаш да променят с проекти от 1000 до 10 000 лв облика на Хасково за броените дни, които остават до края на мандата ти? Ами ти, старче, за три години и кусур с милиони в общинската каса не промени този облик и остави града ни да става взе по-грозен, запуснат и мръсен. Понеже вече си направил изявления , че ще се кандидатираш за кмет на Хасково, този път го направи под лозунга: "НЕВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ"
    • 5
      Зо
      Зора
      4 -2
      19:04, 12 мар 2019
      Вероятно, това са програми спуснати към общините за облагородяване на жилищните пространства, така че, от кметовете не зависи. Дори се подготвят и изменения в Закона за междуетажната собственост на живущите в жилищни блокове, затворени комплекси и т.н. и дори, с така наречените "професионални домоуправители" за жилищни блокове, които не могат сами да си решат проблемите в самата междуетажна собственост.
    • 6
      Яз
      Язък за Хасково
      9 -6
      20:18, 12 мар 2019
      Мижавия герберастки кмет закопа Хасково!
      • Ке
        Кенанския Маймун
        5 -5
        23:17, 12 мар 2019
        не е бай Добри ,
        Почерка на Смъртния акт е на Таня Захариева ,
        а урината е на Делян Суджука
    • 7
      Ке
      Кенанския Маймун
      3 -6
      23:01, 12 мар 2019
      Мога ли да кандидатствам за една малка джамия на новата религия Мутряма - Мутро-Исляма ?
      ...
      И ако вдигна джамийката . ще ми плащат ли заплата и ще ми опростят ли заемите от ГРОБ ?
    Последни новини