От х:

Днес в x:

Приемат заявки за финансиране на културни дейности за 200 000 лева

Започна приемът на заявления за кандидатстване за субсидия за финансиране от собствените приходи на община Хасково на културни институти, общински читалища, местни културни организации и творци. Заявките могат да се подават в деловодството на община Хасково до 20 март 2019 г., съобщиха от администрацията.

Чрез заявленията желаещите могат да кандидатстват по няколко пера - допълнителна субсидия за читалищата, по програма "Мобилност", по програма "Млади творци", по програма "Културни инициативи".

Общинската наредба има за цел да подкрепи и стимулира реализирането на културни събития, развитието на местните творци, обмена на културни практики, създаването и разпространението на местни културни продукти с цел популяризиране на местната култура както в страната, така и извън нея.

Размерът на финансовите средства от собствените приходи на общината се определя с решението на Общинския съвет за бюджета. Заявките ще бъдат разгледани до 5 април. Общата сума на субсидията е 200 000 лева. Подробна информация за кандидатстване може да видите на сайта на община Хасково.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ке
    Кенанския Маймун
    4 -3
    20:13, 5 мар 2019
    "Изтънчената и нежна " мутрокрация , дава пари за култура ,
    а в другата статия "тъпите" селяни протестират че няма асфалт за дупките по улиците
    ...
    Като във влакче на ужасите е в Абсурдистанския "рай" :))
  • 2
    Ба
    Банално
    3 0
    12:28, 6 мар 2019
    Избори идват, всяко нещо в тая скапана държава е подчинено на купуване и нахранване на електорат.... т.е. затваряне на очите и запушване на устата
Последни новини