От х:

Днес в x:

Морално слабите социално слаби

Заместник-кметът на Хасково Милена Янузова със заплатата си от 1900 лв. е картотекирана  в общината като социално слаба и е настанена в социално жилище. Тази информация възмути хасковлии и повдигна много въпроси около социалните жилища на общината и начина за настаняване в тях. Покрай този скандал лъсна и друг – криминална продажба на общински апартамент, с изрядни документи и единственият недостатък, че парите от продажбата ги няма.

Кметът Добри Беливанов се направи на разсеян и след публикациите в медиите издаде заповед заместничката му да освободи общинското жилище. И даде доста несвързани обяснения защо се случило това. Милена Янузова бе назначена за негов заместник в края на 2018 година, но преди това бе на граждански договор като експерт към общината. Според градоначалника трябвало да се реагира бързо в ситуацията и затова я настанили в жилище, предназначено за бедни и за хора, останали без покрив. Разбира се, има логика общинската администрация да се опитва да задържи специалисти тук, като им осигурява жилище. Но тези специално са предназначени за социално слаби – хора с минимални доходи, оцеляващи в мизерия или останали без покрив над главата, които не могат да си позволят свободен наем. Списъкът с чакащите наброява стотици имена.

И тук вече идва не социално слабият, а морално слабият момент – Милена Янузова е картотекирана като социално слаба, според обясненията на другият заместник-кмет Велин Балкански пред журналисти. От съответната комисия към общината. Членовете й няма как да не знаят, че социално слабата Янузова им е началник като заместник-кмет. Няма как и да не знаят, че тя не е сред бедните и мизерстващите. Няма как и кметът Добри Беливанов да не е знаел. Всъщност този морално слаб акт вероятно е извършен по негово нареждане. Затова звучи като подигравка с хората заявеното от градоначалника, че нарежда проверка за настаняването във всички социални жилища. Няма нужда от проверки, достатъчно е да напрегне паметта си.  

Покрай този скандал лъснаха и други морално слаби случаи, настанени в жилища за бедни. Вярно, че моралният дефицит е повсеместен в нашата действителност, но да вземеш жилището на бездомника и да смяташ, че това е просто „опция“, означава, че нещата са стигнали твърде далеч. И че това общество вече има нужда единствено от срутване.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (23)

  • 1
    Ww
    www
    56 -10
    10:03, 16 мар 2019
    Много точно казано! Беливанов отдавна стигна моралното дъно!
    • Ке
      Кенанския Маймун
      15 -9
      20:47, 16 мар 2019
      Едва ли
      Таня Захариева и Дидко Форукомеца не са знаели за тия назначения
      ... Че то половината им рода работи в Общината :)))
  • 2
    Ko
    Ko
    13 -3
    11:06, 16 мар 2019
    Теодора жекова използва жилището дадено й там като социално слаба за Узунджовска те си поситители
  • 3
    Ха
    ха
    43 -4
    11:51, 16 мар 2019
    А кадрите от ДПС, които работят в общината и те ли са социално слаби,че живеят там....
  • 4
    Ва
    вай вай
    37 -1
    13:07, 16 мар 2019
    Май е време една стабилна независима проверка от София да разчисти Авгиевите обори на ул. *Георги Кирков*.
    И как да вярваш и на новите управляващи, като сами си вкарват автоголове?!
    • Да
      дай дай
      38 -2
      15:05, 16 мар 2019
      Бившата гл.архитектка Д.Панайотова и тя беше настанена в такова жилище,но това не се коментира.Защо ли?..
  • 5
    Ра
    ракиджия, но от казана
    39 -12
    14:17, 16 мар 2019
    Издигането на Беливанов от второразреден чиновник до градоначалник е обратно пропорционално на срутването му от честен човек до същество лишено от най-елементарен морален санитарен минимум. Навремето един английски лорд до там склерозирал, че се извинил за лошата кухня на прием, на който не съобразил, че не е домакин , а само гост. Затова ,хасковлии, извинявам се от името на Беливанов за всички малоумия , които сътвори и за нещата, които можеше да направи за града и не свърши. Извинявам се не за друго, а защото имах глупостта да гласувам за него. Срам ме е и моля да ми простите!
  • 6
    Jo
    Joro
    13 -1
    16:11, 16 мар 2019
    Узуджовеца динко господинов и той ползва безплатен апартамент при социално слабите а уж жилището дадено на самотната му съпруга
  • 7
    Бр
    Братовчедка
    10 -3
    18:16, 16 мар 2019
    Бизнесменът Тенчо Златев Делчев попа и той ли е социално слаб.
  • 8
    Ке
    Кенанския Маймун
    11 -9
    20:43, 16 мар 2019
    От Коментарите се вижда ,
    че има нужда от жилища за социално слаби а ГЕРБ не строи такива
    ....
    А за морала ? .... Морален Капиталист има ли бре Кръшков - все едно вълк - вегетарианец :))
    ...
    ... Ти колко поръчкови статии лично си написал , въпреки че си Християнин :))
  • 9
    11
    111111
    5 -1
    21:17, 16 мар 2019
    Морално богатите задължително финансово бедни при герп
  • 10
    Тт
    ТТ
    2 -5
    07:13, 17 мар 2019
    Знаете ли,това е най-голямото, ама наистина най-голямото престъпление на света!
    Защо ли един общински служител,който няма жилище в града,не може да ползва общинско жилище за което си плаща наема? Дали за социално слаби или общински служители все тая.Социално слаби няма ли в обикновените общински жилища? Има - чуто от репортажите.Та за голямото "престъпление срещу човечеството" да се "обесят" на площада!!!
    • Съ
      Сър Пичук
      0 0
      12:44, 19 мар 2019
      Никой не говори за престъпление или дали е "малко" или "голямо"(не бях чувал такива определения за престъпление). Като се има предвид че постовете в държавната и общинска администрации са наследствени и не повече от 10% от тях са назначени след конкурс, тука става въпрос за МОРАЛ. Дума непонятна за все повече хора и все повече губеща смисъла си.
  • 11
    11
    111111
    2 0
    08:53, 17 мар 2019
    Поради липса на кръстник поне да не плаща 70 лв наем а на средно ниво което е към 200 лв я да видиме колко му е заплатата като социално слаб
  • 12
    Тт
    ттт
    5 -3
    10:16, 17 мар 2019
    Само искам да знам къде има социално слаби в тези жилища! Няма, те ги изкараха навън още 2016 година за да настанят общинарите. Я елате горе на" Генерал Столетов" да видите колко са социално слаби ама дадоха паричките на Галя и се настаниха по точно тя ги настани там. Стана циганска махала изчистиха българите от там останаха едно две семейства. На Георги Кирков същата работа изкара маймуната Галя хора които не трябваше за да се настанят хора с големи доходи някои дори се разведоха само и само да си останат там сега тези дето излязоха плащат по 250 лв квартири и едвам свързват двата края а хора които са по Германия и с големи заплати плащат минимален наем. Само искам да знам тая ще я съдят ли ако я съдят искам да ида и не само аз и още хора искат да идат на делото. Който знае дали ще има дело и кога е да пиши. Кмета той никога не знае нищо ама нищо той милия все аха да си измие ръцете като Пилат Понтийски кой го избра кой го насади там този ********* та разсипа цяло Хасково още повече . С тези жилища голяма афера врътнаха този Беливанов е по зле и от Георги Иванов ама кьорав народ сме лошото е че покрай сухото гори и мокрото!
  • 13
    Jo
    Joko
    3 0
    14:33, 17 мар 2019
    Защо като са самотни майки жилищата се обитават и от половинките им
  • 14
    Di
    Diko
    2 0
    14:38, 17 мар 2019
    Как могат хора с епилепсия да ползват предимство за ползване на общинско жилище къде по болни хора имат нужда това е фалшифициране на документи от лекар
  • 15
    Ti
    Tita
    3 -1
    14:53, 17 мар 2019
    Някой хора стоят в тези общински жилища да ги закупят без пари а нима други хора нямат нужда от това. Ако се премахне това с ъс закупуването половината ще оздравеят и ще освободят жилищата още се дадат на други които наистина имат нужда
    • Ха
      ха
      0 0
      18:48, 18 мар 2019
      Продават се само опреден списък жилища одобрен от Общинския съвет. И ако не сте наясно по-добре си мълчете.
      Общинските жилища се продават на ПАЗАРНА ЦЕНА, което, ако не знаете какво означава е цената на Вашия. моя и на всички останали в града.
      Жилища не се продават, освен в циганската махала. Елементарно е да се провери това от всеки в сайта на общината!
  • 16
    Hh
    hhhh
    1 0
    09:48, 18 мар 2019
    Значи и Теодора Жекова била сред социално слабите и бездомни хора че и дали жилище за социално слаби А пък ползва жилището за посещениея от Узунджово
    • Go
      gogo
      1 0
      10:00, 18 мар 2019
      На тази Стояновата Теодора майка й се хвали насам и натам ,че й взела жилище пък виж ти къде е подредила при бездомниците.Язък за хвалбите на дебелата свиня. Иска да използва от всякъде
  • 17
    Аз
    Аз
    0 0
    22:56, 9 сеп 2019
    Как можи да живеят интриганти и сами жени който деца са над 18 донка доротея албена
  • 18
    Ех
    Еха
    0 0
    23:21, 9 сеп 2019
    Сами живеят децата в чужбина
Последни новини