От х:

Днес в x:

Обвиниха 63-годишен за телефонна измама

Районна прокуратура-Харманли привлече като обвиняем и задържа 63-годишен мъж за телефонна измама, съобщиха от държавното обвинение.

Според разследващите обвиняемят с инициалите Т.С. в съучастие с неизвестни хора е преметнал 72-годишна хармналийка. До момента е установено, че на 26 февруари 2019 г., в Харманли, непознат мъж се обадил по телефона на възрастната жена, като се представил за служител на отдел „Криминална полиция“ и обяснил, че в момента се извършва акция по задържане на телефонни измамници. За да бъдат заловени, той поискал от жената да предаде наличните си пари, като обещал след това да й бъдат върнати. Пострадалата имала вкъщи 480 лева, които поставила в чанта и хвърлила от прозореца на втория етаж на къщата си, заедно със златен синджир, две златни монети и три златни пръстена. Обвиняемият взел парите и накитите, като няколко часа по-късно бил задържан от полицейски служители.

По делото се извършват процесуално-следствени действия, като част от парите и накитите са намерени у обвиняемия. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

От полицията съобщиха, че в четвъртък обвиняемият е извършил и друга телефонна измама в харманлийското село Славяново. Белезниците му щракнали след като заблудил 65-годишна жена от селото. Той прибрал 970 лева от жената по схемата „съдействие на полицията“.

От прокуратурата обаче са му повдигнали обвинение само за една телефонна измама.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини