От х:

Днес в x:

Отличеният с Оскар и БАФТА „Сам на скалата" с премиера по National Geographic

Продукцията на National Geographic „Сам на скалата“ (Free Solo), посветенa на забележителния катерач Алекс Хонълд, взе „Оскар“ в категория Най-добър документален филм .

„Сам на скалата" е един изумителен, съкровен и решителен портрет на соло катерача Хонълд, който се готви да осъществи дългогодишната си мечта – да изкачи най-прочутата скала в света, „Ел Капитан“ в националния парк „Йосемити“, висока 914 метра... без въже.

Продукцията ни представя вдъхновяваща история на атлет, който поставя на изпитание тялото и убежденията си в стремеж към триумф над невъзможното. Той разкрива каква е личната цена на успеха. С изкусното си майсторство и шеметна операторска работа, Васарели и Чин успяват да уловят по един изключително красив начин искрените човешки мигове, наред с екстремното катерене на Хонълд. Резултатът е триумф на човешкия дух.

Наградата приеха създателите на филма, режисьорът Елизабет Чай Васарели и световноизвестният фотограф и планинар Джими Чин, които освен партньори в заснемането на продукцията, са партньори и в живота. 

„Благодарим на National Geographic, че повярваха в нас.“ казаха Чин и Васарели. „Благодарим ти Алекс Хонълд, че ни даваш смелост, че ни учиш как да вярваме в невъзможното и че ни вдъхновяваш. Този филм е за всички, които вярват в невъзможното.”

Отличеният с „Оскар“ и БАФТА „Сам на скалата" е наречен от New York Times „изключителен подарък за всеки, който смята, че границата на човешките постижения далеч не е достигната“.

Документалният филм ще бъде излъчен премиерно на малкия екран на 03.03. от 20:55 часа с премиера без реклами по National Geographic.

„Сам на скалата" бе обявен за един от десетте най-добри филма за годината от Entertainment Weekly и бе признат от критиците по цял свят като „един от най-впечатляващите документални филми за годината“, „изключителен“, „изумителен“ и „визуално смайващ“. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини