От х:

Днес в x:

Ясен Калайджиев със злато от шахматния турнир в Баните, „Ботев” -с отборната купа

Ясен Калайджиев със злато от шахматния турнир в Баните, шахматистите на „Ботев” -с отборната купа

Шахматният клуб „Ботев” от село Караманци спечели първото си отличие във формат С със завоюваната купа на Международния турнир по шахмат, който се проведе в община Минерални бани.

Осем състезатели, които пусна в надпреварата треньора Байрамали Реджеб изработиха наградата.

Шахматният турнир се проведе през уикенда в хасковските Минерални бани.

Първи приключиха турнирната борба участниците във формат В. Победител е Ясен Калайджиев от Хасково. След него се наредиха Владимир Короненко, братята Емил и Божидар Тилеви от „Марица Изток” -Раднево, а пети е Анджелия Балтич от Сърбия.

Във формат А, в който се състезаваха майсторите, победител е Виктор Боев от Пловдив. На второ място се класирамеждународен майстор Димитър Мархолев от „Асеновец”, трети е Пламен Гочев от град Добрич.

Този път шахматните майстори от Хасковска област не се представиха добре, като се има предвид, че в предходни години сме печелили този турнир, поясни организаторът на проявата Владимир Вълков.

Международният шахматен турнир в Минерални бани се проведе под патронажа на община Минерални бани. Организатор е Владимир Вълков.

Близо 120 шахматисти застанаха пред черно-белите дъски в трите версии – А, В и С според шахматния коефициент ЕЛО на самите участници.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Pe
    Petia
    0 0
    16:05, 25 фев 2019
    Знае ли някой, къде в Хасково има шахматен клуб ? И моля за координати. Благодаря Ви.
    • Яс
      Ясен
      2 0
      18:18, 27 фев 2019
      В Хасково няма шахматен клуб, в смисъл като място, където да се играе шах или да се развива спортна дейност. Но ако търсите за трениране на дете - идете в ОСО и питайте за Владимир Вълков, който тренира там деца.
Последни новини