От х:

Днес в x:

Биби и Полди се разлюбиха след 115 години съвместен живот

Биби и Полди станаха непримирими врагове след като бяха щастлива двойка през последните 115 години. Служителите в австрийския зоопарк, където живеят костенурките, се надяват да ги помирят.

Костенурките пристигнали в Клагенфурт, Австрия преди няколко години. Дотогава двойката живеела в швейцарски зоопарк - откак се появили на бял свят около 1897 год. Горе-долу оттогава са неразделни партньори в живота и любовта. В дивата природа гигантските костенурки живеят до 250 години, в изкуствени условия -  до 150.

Преди 7-8 години отношенията на Биби и Полди започнали да се влошават. Те започнали да проявяват агресия един към друг. Биби даже нападнала Полди и отхапала част от черупката му. Гигантските костенурки нямат зъби, но челюстите им са достатъчно силни и остри. Сблъсъците между двамата дълголетни партньори продължавали и в крайна сметка се наложило да ги сложат в различни помещения.

В зоопарка предположили, че на Биби "просто ѝ е омръзнал нейният партньор". Направили опити да съживят връзката им - техните гледачи опитвали да ги включат в съвместни игри и даже измислили специално меню за "романтично настроение", но всичко било напразно.

Изглежда в момента Биби въобще не е склонна да се върне при Полди. Двете костенурки се наслаждават на свободата си, в непосредствена близост една до друга. Имат отделни къщички, басейни и територии за разходки. Когато Биби види Полди наблизо, започва да съска. Все пак в зоопарка се надяват между тях отново да настъпи хармония.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини