От х:

Днес в x:

Бат Сали: Концепцията за интеграция на ромите на Каракачанов нарушава Конституцията.

Предложенията в Концепцията за интеграция на ромския етнос  на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов нарушават Конституцията. 

Това заяви бившият депутат от ДПС Александър Методиев, по прякор Бат Сали, по бТВ. В концепцията никъде няма отнемане на права на български граждани, опонира Юлиан Ангелов от ВМРО. По думите му в документа има предложения "как да бъде направено така, че гражданите, които не спазват законите и нормите в България, да ги спазват”, подчерта организационният секретар на ВМРО.

„Когато видиш, че тези хора получават социални помощи, а живеят в огромни палати, карат скъпи коли, а се водят уж безработни и без доходи, естествено, че тези хора не са социално слаби и няма как да получават помощи. Не може да живееш като цар и да получаваш социални помощи”, подчерта Юлиан Ангелов. „Всички такива като вас г-н Методиев години наред държат тези гета изолирани и се възползват от тяхната бедност, за да ги манипулират по време на избори. В самата общност има хора, които мачкат това население. Ние искаме да ги извадим от гетото, да учат, да работят”, обърна се той към бившия депутат от ДПС. 

„Такива като лидера на ВМРО така манипулират нашите хора, затова са поставени в тези гета. Ние не искаме да живеем в тези гета. Разходете се с вашия лидер в ромските гета, вие се разхождате, естествено, преди избори”, отговори му Методиев. Ангелов обаче беше категоричен, че това е лъжа.

Една от спорните точки в концепцията е свързана с раждаемостта. Тя предвижда при жени с над 2 деца да се премахне статутът самотна майка, а при жени, които са оставили за отглеждане в дом повече от 2 деца, да се предложат безплатни мерки, които да ограничат възможността за последващи нежелани бременности.

Това не касае само циганите. Тук става въпрос и за бедни българи, подчерта Юлиан Ангелов. 

Източник: http://btvnovinite.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини