От х:

Днес в x:

Четиридесет художници пресъздават "Невиждания Вестерос" от "Игра на тронове" в Берлин

Концентрацията на почитатели на сериала "Игра на тронове" в Берлин през следващите дни ще се увеличи, тъй като в градът се открива първата по рода си изложба с картини, показващи невиждани досега части от фантастичния свят Вестерос, създаден от писателя Джордж Р.Р. Мартин.

Изложбата "Невижданият Вестерос" е съставена от дигитално създадени творби на 40 художници, работили по рисуването на декорите за сериала на HBO. Тя ще посреща посетители до 29 януари в изоставена електропреработвателна станция в предградието Райникендорф. Сградата също подхожда тематично на събитието, тъй като е построена през 1926 г. по проект на архитекта Ханс Хайнрих Мюлер, черпил вдъхновение от средновековни крепости.

Експозицията се базира на допълнително издадена книга, която описва произхода на фантастичния континент в поредицата от романи на Мартин "Песен за огън и лед".

"Толкова се радваме, че ги има тези луди хора, тези талантливи хора, вдъхновени от нашата работа. Това е голяма чест", допълва Елио Гарсия, един от авторите на въпросната книга, озаглавена "Светът от огън и лед".

Инициаторът на изложбата Свен Зауер разказва, че си помислил как изданието има голям потенциал и започнал да прозвънява художниците от сериала в цял свят, за да ги пита дали искат да представят книгата визуално.

Резултатът представя замъци, пейзажи и животни от локации, които никога не са показвани в телевизионната поредица, чийто осми сезон започва през април.

За откриващото събитие в сряда са пристигнали почтитатели от Боливия и Испания, пише "Ройтерс". "Това е невероятно събиране на фенове", казва британецът Маркъс Робъртс, дошъл специално, и допълва: "Не става дума само за основните битки или страхотни дракони, или удивителните политически сюжети и обрати. Става дума за героите и богатството на историята."

Изложбата е реализирана с помощта на Мартин, който настоял да е безплатна, за да може всички фенове да й се насладят, допълва Mashable. Разходите са поети от кампания в Kickstarter, в която възнагражденията варират от безплатно сваляне на музика до обиколка на експозицията в компанията на някой от авторите.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини