От х:

Днес в x:

Очарователни видри се разхождат из Сингапур (видео)

    Семейство видри изглеждат очарователно, необезпокоявани от нищо в градски условия. Ние не знаем много за проблемите на Сингапур, но изглежда видрите нямат проблеми.

    В района на Марина Бараж, където живеят видрите, те често могат да бъдат видени да пресичат спокойно алеите или да преминават под мост на градската магистрала. Разхождат се с малките си из градините край залива. Обикновено се появяват сутрин или вечер, когато времето е малко по- поносимо. Популярни са сред правещите джогинг и колоездачите по алеите в района. И са герои в доста видеоклипове. В социалните мрежи хората споделят свои снимки на кафе с достолепно придвижващите се диви животни.

    Сега BBC се е захванала с тези необикновени обитатели на Сингапур. В краткото видео има невероятни кадри с видрите и техните разходки из града, лова им в залива и различните потайни места в конструкциите, които те си считат за свои. Видрите са приети за равноправни жители на града, могат да бъдат спокойни при среща с куче и майсторски ползват инфраструктурата. 

    И те учат малките си на нужните навици за оцеляване. В дивата природа подрастващите трябва да усвоят как да избягват хищниците. В градска среда родителите им ги обучават ... как да пресичат безопасно.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини