От х:

Днес в x:

Нито един автомобил не е спрян заради това, че замърсява околната среда

Няма нито един автомобил, който да е спрян от движение заради това, че замърсява околната среда, заяви пред БНР Христо Христов – председател на Асоциацията на вносителите на автомобили.

Той коментира и идеите на евродепутата Андрей Новаков за автомобилите втора ръка. Те предвиждат още в началото на 2020 г. да има възможност всеки, който си купува такъв автомобил, да има възможност да провери на колко реални километра е той, както и тези автомобили да се купуват с гаранция от 6 месеца.

„Безопасността трябва да е приоритет. Реално обаче тези идеи ми изглеждат типично по български и че пак започваме да откриваме топлата вода. Не съм съгласен с похарчените средства за тези правила и директиви относно проверката на километража. Това е процес, който е изключително трудно доказуем. Освен това в близките 2-3 години абсолютно всички съвременни автомобили ще имат възможност онлайн да се проверява пробегът. При много от марките и в момента пробегът и сервизната история освен в автомобила, я има качена и на ключа. Не виждам смисъл да се прави чак директива и някакви правила, за които са похарчени доста средства“, обясни Христов в предаването „Преди всички“.

Според него при покупка на стар автомобил българинът няма навика да проверява нито километража, нито състоянието на колата. Затова той смята, че тези мерки няма да имат успех.

Христов подчерта още, че идеята на евродепутата за автомобилите втора ръка с гаранция е от преди 10 години. По думите му обаче тази идея не е проработила:

„Българинът не обича да плаща по-скъпо за по-качествен продукт. Всички забелязахме, че автомобилите, които са с гаранция и стикер за гаранция, почти нямаха никакво търсене“.

Христов призова преди да се правят нови правила и директиви, да се спазват тези, които са в сила в момента. 

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    гражданин
    1 0
    20:13, 21 яну 2019
    „Българинът не обича да плаща по-скъпо за по-качествен продукт” така ли? Да, той Българинът е будала сигурно и трева пасе.
Последни новини