От х:

Днес в x:

Близките на Зомба поискаха половин милион обезщетение за убийството му

    Делото за убийството на хасковлията Людмил Банев по прякор Зомба ще се гледа за втори път, отново по общия ред. Това стана ясно по време на днешното разпоредително заседание по процеса в Хасковския окръжен съд. Подсъдими за смъртта на 35-годишния мъж са Веселин Радев (28 г.) и Ивайло Митев (31 г.) като според държавното обвинение убийството е извършено на 28 август 2016 г. на улица „Васил Друмев“, до театъра в Хасково. Днес двамата подсъдими и адвокатите им имаха възможност да поискат делото да се гледа по съкратената процедура, като се признаят за виновни за престъплението и така по закон присъдата им трябваше да бъде намалена с една трета, но те не пожелаха. Така повторното разглеждане на процеса отново ще се гледа по общия ред като отново се разпитат всички свидетели и вещи лица. Процесът е насрочен за 14 и 15 февруари 2019 г., когато ще бъдат разпитани общо 20 свидетели. До повторното разглеждане на делото се стигна, тъй като Апелативният съд в Пловдив отмени присъдата на Окръжния съд в Хасково от 17 и 11 години затвор и общо 340 000 лева кръвнина.

    В днешното заседание бяха предявени нови граждански искове в общ размер на 500 000 лева за роднините на жертвата, които бяха допуснати за разглеждане в процеса.

    Защитата на Митев – адвокат Радост Караиванова поиска клиентът й да бъде освободен ареста, позовавайки се на препоръчителен срок от Европейския съд по правата на човека за разглеждане на такива дела, който е намален от 5 на 3 години. След оттегляне за съвещание съдия Жулиета Серафимова отхвърли искането. Мотивът й беше, че подсъдимият е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, както и доживотен затвор. Освен това Митев е осъждан и има опасност да се укрие и извърши друго престъпление.

    Защитата му поиска и назначаване на следствен експеримент за колко време ще бъде изминато определено разстояние – от театъра до кръстовището на булевардите „Съединение“ и „Раковски“, но съдът го отхвърли с мотив, че е преждевременно.

    Така в средата на следващия месец процесът ще започне с разпит на свидетели.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      De
      Deniss
      16 -50
      15:43, 16 яну 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • К
        К
        69 -10
        16:03, 16 яну 2019
        Човека остави малко дете на този свят! Половин милион няма да го върнат ,но ще помогнат на детето за образование и т.н . Какво значи какво ще ги правят?? Няма да ходят по острови , ако това си мислите!!!
    • 2
      Жо
      Жони-браво
      55 -3
      15:56, 16 яну 2019
      Веско и Ивайло,глупави ходещи трупове,стойте си на топло в пандиза,защото навън ще ви очистят много бързо!
      • Ко
        Кольо
        0 -2
        22:39, 21 сеп 2019
        Ограничи си филмите и много недей лай щото ще те Ухапя
    • 3
      Ха
      хаха
      30 -1
      20:15, 16 яну 2019
      хахава държава,хахава,европа,хахав свят,хахави хора,хахахахоооо,всичко полудя.може ли да убиваш хладнокръвно и умишлено,а после да имаш право на съд???еми не трябва да имаш.щом си причинил умишлено смърт,и на тебе веднага въжето.
    • 4
      Di
      Dimmu
      19 -1
      20:44, 16 яну 2019
      Те пък щото са тръгнали да ги плащат тия мръшляци. Пфуууу! Що боклук се народи през тая "ебанокрация"!
    • 5
      Ан
      Антон
      21 0
      22:54, 16 яну 2019
      Да убиеш човек, тц, тц, затрили са живота на млад човек. Но и те са млади сега ще лежат в затвора, жалко и за тях, какво толкова е станало, че да пребиеш някой до такава степен и да почине. Три семейства и колко много животи сега заличават. Своите собствени животи, тези на починалото момче и неговите родители, роднини и за жалост тези на родителите. Тц, тц, тц ....добре де, бой, бой, ошамарете го, но бива ли така, бе деца?!
    • 6
      Ко
      коментар
      24 -1
      23:11, 16 яну 2019
      смъртно наказание за този,извършил убийството !
    • 7
      Ye
      Yes
      0 -2
      04:07, 20 май 2019
      И на тебе,като не знаеш как стоят нещата миндил!!!
    Последни новини